Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’OMS demanda que se vaccine pas los enfants e que se mande los vaccins als païses paures

Son director avertís que lo segond an de pandemia pòt èsser mai mortifèr que lo primièr

Tèxte legit

L’Organizacion Mondiala de la Santat demanda que se vaccine pas los enfants e qu’aqueles vaccins se donen al programa COVAX de mandadís de vaccins als païses que los pòdon pas pagar. Lo director general de l’OMS, Tedros Adhanom, s’indigna qu’un “ponhat de païses rics” ajan crompat la màger part els vaccins del temps que los païses paures n’an pas pro, ni mai pels professionals de la santat. Solament lo 0,3% de las dòsis son anadas als païses paures.
 
Mentretant, los Estats Units son a vaccinar los menors entre 12 e 15 ans. Canadà o a ja autorizat.
 
Tanben segon Adhanom, mai de 3,3 milions de personas son mòrtas dins lo Mond a causa de la covid-19, e “sèm sul camin que la segonda annada d’aquesta pandemia siá fòrça mai mortifèra que la primièra”.
 
La pandemia èra evitabla
 
La setmana passada, lo grop internacional d’expèrts qu’a analisat la gestion de la pandemia a la demanda de l’OMS a conclús que la pandemia “se seriá poguda empachar”.

 


abonar los amics de Jornalet

 


 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc Palma
1.

Los infants e menors non pateissen la malaltia e se l'Organitzacion Mondiala de la Salut diu qu' es podrian donar a los paisos paures, segur que saben lo que disen.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article