Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

China: un tropèl d’elefants a quitada una resèrva naturala e daissa 500 km de degalhs

Après lor fugida en abril passat, los animals an devoradas de plantacions entièras e an destruches de granièrs e de depauses d’aiga

Tèxte legit

Un tropèl de quinze elefants a provocada una tièra de degalhs dins lo sud-oèst de China, après que s’escapèron d’una resèrva naturala en abril passat. Entre los degalhs qu’an daissat, sus un camin de mai de 500 quilomètres, i a de plantacions entièras devoradas e de granièrs e de depauses d’aiga destruches.
 
Los elefants asiatics son una espècia protegida en China. Sabèm pas encara cossí poguèron quitar la resèrva naturala de Xishuangbanna, dins la província de Yunnan. Dimars passat, lo tropèl se trobava a 20 quilomètres de la vila de Kunming, la capitala de la província, ont demòran 6,5 milions de personas.
 
Se calcula que dins la província de Yunnan i auriá aperaquí 300 especimens de l’elefant asiatic.

 
 


abonar los amics de Jornalet

 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article