Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Niça: manifestacion feminista en sosten a las personas migrantas

Jol lèma “Toti ai frontieras” environ 3000 manifestants feministas an denonciat las “politicas migratòrias europèas”

| Nissa Pantai

Tèxte legit

Jol crit de “Toti ai frontieras” environ tres mila personas manifestèron dissabte passat a Niça per denonciar las “politicas migratòrias europèas” en seguida de la crida de l’assemblada feminista Totas a las Frontièras. Lo cortègi partiguèt de la Plaça Massena e marchèt sul Camin dels Angleses e lo Cai dels Estats Units per acabar son percors sus la Plaça Garibaldi, çò rapòrta France 3.
 
Almens lo 54% de las personas en migracion en Euròpa son de femnas, çò rapòrta la sociològa Pinar Selek de l’observatòri de las migracions dels Alps Maritims. A mai, la criminalizacion e la persecucion de la migracion dempuèi 2015 non an pas reduch los fluxes migratòris, mas an aumentat las violéncias que las patisson los migrants.
 
 
"Siamo tutte antifasciste"
 
L’irrupcion de qualques militants xenofòbs abans la despartida de la manifestacion provoquèt qualques incidents e menèt la polícia a arrestar un desenat de personas. Los manifestants niçards faguèron partir los contramanifestants en cridant “siamo tutte antifasciste”. A Niça, es corrent d’o dire aital en italian.




https://www.facebook.com/watch/?v=246638693926740
 




abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Papiolus Angelus Beatus Terminus Tabernae
5.

#1 Papiolum, ô carus amicus ô ovis perditae ! Quare cur problemata solvenda odio errant malignum ?

  • 8
  • 1
Borderline
4.

#3 Una majoritat d'òmes ? Es en tot cas çò qu'òm vei dins totis los reportatges que tratan de l'imigracion . Per dòna Kamala Haris, s'aquesta filha d'imigrats (paire jamaïcan, maire d'India) sembla ara aver besonh de res al seu, benlèu qu'a Niça son en mancança d'òmes ? Va saber...

  • 10
  • 4
Kamala
3.

#1

La majoritat son d'ômes devers 90%.

Mentre aquel temps kamala Harris en visita al guatemalà ça diguèc :
Venguessetz pas, si que non vos tornarèm e çò vòstre !






  • 4
  • 11
De l\'Ashram de Sidhârtà
2.

#1 Mas mon bon Papioli ,de que doncas se passa dins l'existència vostra qu'aguessiatz atal tant d'odi ?

  • 20
  • 8
Papioli
1.

Jornalet es totjorn dins la dualitat. Los migrants son los bons, las victimes. Los migrants son en majoritat de las femnas, aquò es a verifiar.
Los anti-migrants son daus xenofòbs veire daus fascistes.
Coma si avia pas a apriondir un pauç mai aquela afar!

  • 11
  • 39

Escriu un comentari sus aqueste article