Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Sant Joan de Gardonenca: an expulsat los ocupants de la Bòria

L’endrech, simbòl de la lucha ecologista dins los ans 1990, èra ara ocupat per de mond que cercavan un abric

| Helloasso

Tèxte legit

Los gendarmas an expulsat lo vintenat d’ocupants del luòc dich la Bòria a Sant Joan de Gardonenca (Cevena Lengadociana), çò rapòrta France Bleu.
 
Simbòl de la lucha ecologista cevenòla, lo sit l’avián ocupat dins los ans 1990 per empachar la construccion d’un barratge. Lo projècte foguèt pus tard abandonat e puèi l’endrech foguèt ocupat per de mond que cercavan un abric. Los ocupants an quitat lo sit sens resisténcia mas an refusat las solucions de relotjament dins d’abitacions de loguièr moderat a Alèst.
 
Segon las autoritats de la vila, la comuna aviá prepausat als ocupants de regularizar lor situacion e de metre en seguretat los ostals. Mas en setembre de 2017 lo cònsol màger Michel Ruas entamenèt un procediment d’expulsion que foguèt confirmat en apelacion per la cort de Nimes en 2019 e per la Cort de Cassacion en genièr de 2021.
 
L'emplec de la fòrça publica, sollicitat pel cònsol màger en setembre de 2019 e febrièr de 2021, s’es pas tengut fins a aquesta setmana en rason de la situacion sanitària.
 
Desenant, la comuna ditz que va securizar lo luòc en murant las pòrtas e las fenèstras.

 



abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pus qu\'espantat
2.

#1 ????? Quin raport amb lo squat de Sant Joan ?

  • 4
  • 0
Espantat que soi
1.

Soi espantat de vèire que jornalet passa lis en silenci pesuc, lo fach qu'alemanha vòl remogar lo drech de veto dels país membres de lU.E.

Es Heiko Maas ministre dels afars estrangièrs qu'o diguèc lo 7 de junh, lo repercutiment pòt èsser mai que grand, atal nos es suprimit lo dreg de veto e nos trobam un briu mai nuses.

  • 3
  • 5

Escriu un comentari sus aqueste article