Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Burkina Faso: massacre al vilatge de Solhan

Un grop d’òmes armats a fusilhat los abitants en tuant almens 160 personas, dont una vintena d’enfants

| @esperantoNMIN

Tèxte legit

Almens 160 personas mòrtas, dont una vintena d’enfants, es lo tragic bilanç del massacre que lo patiguèt dissabte passat, 5 de junh, lo vilatge de Solhan, en Burkina Faso. S’agís del chaple pus murtirèr de l’èrsa jihadista que la patís aquel país african dempuèi 2015.
 
Segon l’AFP, dins la nuèch de divendres a dissabte, d’individús armats fusilhèron los abitants del vilatge amb la tòca d’atacar los nomenats Volontaris per la Defensa de la Pátria, una milícia ciutadana que sosten l’armada del país dins son combat contra lo terrorisme.
 
Lo president del país, Roch Marc Christian Kaboré, qualifiquèt lo chaple d’“ataca barbara” e l’atribuiguèt a las “fòrças del mal”. Se lo massacre es pas estat revendicat, pasmens, las atacas jihadistas ligadas a Al Qaida son abitualas al Sahèl, dont Burkina Faso, Mali e Nigèr. De soslinhar que Burkina Faso aculhís aperaquí 20 000 refugiats de Mali e que dins los dos darrièrs ans se compta mai d’un milion de personas desplaçadas en aquela region a causa de la violéncia jihadista.

 
 

 

abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article