Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Pau: congrès transfrontalièr sus la tecnologia aplicada a las lengas

Lo Congrès presentarà sos darrièrs desvolopaments en occitan, e qualques societats e associacions signaràn un acòrdi sus l’utilizacion d’aquelas tecnologias

Tèxte legit

Se debana uèi a Pau un congrès transfrontalièr sus l’intelligéncia artificiala aplicada a las lengas. Es apelat “Intelligéncia artificiala e cooperacion transfrontalièra: de cap a una infrastructura lingüistica e accessibla”. Dins aquel eveniment, lo Congrès Permanent de la Lenga Occitana presenta sos darrièrs desvolopaments en sintèsi vocala, en traduccion automatica e las aplicacions e servicis innovants a l’entorn d’aquò. Tanben aurà luòc una taula redonda sus la cooperacion transfrontalièra.
 
Pasmens, un dels moments màgers de l’eveniment es la signatura d’un acòrdi entre mai d’un collectiu que s’engatjan a utilizar las tecnologias del Congrès dins lor environament numeric. Al delà de Jornalet, tanben signaràn Adishatz, Aprene, Cap’òc, Gîtes de France, lo Musèu Joana de Labrit, Òc Tèle, Riviere Immo, la rota dels vins de Jurançon e Le Soulor.
 
Per ajudar lo Congrès al desvolopament de sas tecnologias, la còla de Jornalet avèm mes a sa disposicion tot lo còrpus de tèxt e d’àudio de Jornalet.
 
Lo congrès Linguatec se debana uèi de 9h a 15h a la sala 700 del Complèxe de la Republica de Pau, e tanben es retransmés en linha sus la pagina Facebook del Congrès Permanent de la Lenga Occitana e sus la pagina Facebook de Jornalet.

 




abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma
2.

La fonetica cal que sian las duas occitanas: la que conserva las A finalas qu'es poden pronunciar A, o relaxar la coma la E neutra catalana: Tot lo Nord Occitan, l'Est Occitan, Niçard, Montpellerenc, Aran, Bigorra, las Lanas, Aut d'Arieja, Aut D'Aude, la Guardia Piomentesa de Calabria; e l'altra mai vulgara que vela totas las A ,-AS finalas en O,-OS.

  • 3
  • 7
Quentin Tolosa
1.

Oh se passatz per aquí Lo Congrès, ensajatz Ubuntu en occitan :)

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article