Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La Sostrana: contunha la protèsta contra la fin de l’activitat d’una usina de pèças per automobilas

Los salariats LSI (èx GM&S) manifèstan tornarmai lor inquietud fàcia al barrament de l’usina anonciat per 2022

| @lamontagne_fr

Tèxte legit

Los salariats LSI (èx GM&S), una usina de pèças per automobilas situada a la Sostrana, faguèron diluns passat una cauma de mièja ora per mostrar tornarmai lor inquietud, car s’anóncia lo barrament de l’usina per 2022, çò rapòrta France 3.
 
De son latz, la direccion desmentís d’aver donat una data de fin d'activitat e mai considère que la situacion es dificila.
 
Dissabte, 12 de junh, lo sindicat CGT LSI GM&S mandèt una letra dobèrta al president francés, Emmanuel Macron, al de la region dicha Nòva Aquitània, Alain Rousset, e a quatre autres elegits per denonciar l’anóncia del barrament del sit que l'auriá facha lo director pendent la vesita del deputat Adrien Quatennens.
 
De remembrar qu’en 2017 se tenguèt una lucha musclada per n’empachar lo barrament. A l’ora d’ara encara i trabalhan 120 personas.
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article