Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Peró: an restaurat lo pont Q’ichwachaka bastit fa mai de 500 ans

En març passat s’escranquèt perque, pendent la pandemia, se’n menèt pas a bon tèrme la mantenença

| Reuters

Tèxte legit

Las comunautats de Huinchiri, Chaupibanda, Ccollana Quehue e Choccayhua, dins la region de Cusco, en Peró, se son mesas a tornar bastir lo pont Q’ichwachaka. S’agís d’un pont tescut amb de còrdas, mes en plaça fa mai de 500 ans e que cada an se deu adobar. Mas arunan, a causa de la pandemia, i poguèron pas far los trabalhs de mantenença e lo pont s’escranquèt lo mes de març passat.
 
Lo pont fa 33 mètres de longor e 1,2 de largor, e tresplomba lo riu Apurimac. Es considerat coma una “expression e una manifestacion culturala” per las autoritats de Cusco.

 
 





abonar los amics de Jornalet

 
 
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Amīcus Emmanuelis Macrōnis Cīvitās Erōtica Sēnsuālitātis
1.

Una novèla de las bonas que fa gaug a mon matin, espèri legir de causas aitan prometosas per l'avenir en França e donc en Occitània. Benlèu qu'amb un pauc de trabalh amb lo President, arribarem nosautres tanben a restaurar de ponts/la lenga nòstra.

  • 1
  • 10

Escriu un comentari sus aqueste article