Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Dormir una ora de mens per empachar la depression

Un nòu estudi a confirmat que dormir una ora de mens cada jorn pòt reduire lo risc de patir una depression fins a un 23%

| Sasin Tipchai
Dormir mens poiriá èsser fòrça bon per la santat umana, fins al ponch que poiriá ajudar a luchar contra cèrtas malautiás coma la depression. D’efièch, un nòu estudi a confirmat que dormir una ora de mens cada jorn pòt reduire lo risc de patir una depression fins a un 23%.
 
L’estudi, fach per las celèbras universitats de Colorado Boulder, lo MIT e Harvard, analisèt las donadas geneticas de mai de 840 000 personas e es estat publicat dins lo numeric JAMA Psychiatry. A confirmat que lo cronotipe, çò es lo temps que volèm dormir, pòt plan influenciar lo risc de patir una depression.
 
“Èra sospechat que dormir èra restacat amb la possiblitat de patir una depression, çò diguèt Celine Vetter, professora de fisiologia. Totun, totes se demandavan quant de temps èra necessari per garir aquela malautiá. Nosautres avèm descobèrt que dormir fins a una ora de mens d’un biais jornadièr pòt fòrça reduire lo risc de patir una depression puèi”.
 
D’autre caire, ja èra tanben conegut que dormir pauc èra causa dirècta de depression. En 2018, un estudi fach sus 32 000 infirmièras soslinhava que se levar mai d’ora podiá demesir lo risc de desvolopar una depression d’un 27%. Mas quant de temps abans? Una ora abans? Doas oras? Pr’amor que dormir mens tanben vòl dire patir una possibla depression.(Legissètz la seguida).




 
Aqueste article es publicat dins Sapiéncia, la revista occitana de divulgacion scientifica, amb la quala Jornalet a un acòrdi de cooperacion. Podètz legir l'article entièr aicí.






abonar los amics de Jornalet

 
   

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Sempre avia ausit dire lo contrari que dormir força es bon, sustot si s'està cansat. Deissatz a los dormilegas tranquils !

  • 4
  • 5
Amīcus Emmanuelis Macrōnis
1.

Es una idèa de las bonas. Los qu'an pro de succès dins la vida, d'alhors, sovent, son los que dormisson un pauc mens per se consacrar a lors afars, coma los escrivans, cap d'entrepresa o òmes politics (exemple : Emmanuel Macron).

  • 2
  • 6

Escriu un comentari sus aqueste article