Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Torna l’Escòla Occitana d’Estiu a Vilanuèva d’Òlt

Ongan se debanarà del 15 al 21 d’agost dins sa 47a edicion

| Escòla Occitana d\'Estiu

Tèxte legit

Torna l’Escòla Occitana d’Estiu (EOE), qu’ongan se tendrà del 15 al 21 d’agost a Vilanuèva d’Òlt (Naut Agenés) per sa 47a edicion.
 
Los estagiaris gaudiràn un còp de mai d’aquesta setmana d’immersion dins la lenga occitana, e participaràn als corses d’occitan en sa diversitat dialectala. Al delà se fa tanben d’obradors, d’animacions, de danças, de velhadas tradicionalas, de concèrts, de balètis…
 
 
Un bastion de normalitat
 
De dire que l’EOE es mai que mai un bastion de normalitat e quitament de libertat. Es un endrech ont maites occitans podèm viure ensems pendent una setmana sonque en occitan e a la faiçon occitana. Aquò es una pèça clau per bastir un país que vòl viure en una lenga vièlha que se vòl pas calar.
 

 
 
Mai d’informacion e inscripcions
 
— E-mail: eoe@wanadoo.fr
— Sit: www.eoe-oc.org
— Facebook: https://www.facebook.com/escolaoccitanadestiu 

 
 





abonar los amics de Jornalet

 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc Palma
2.

I som anat a l'Escola Occitana de Pena d'Agenès, amb lo CAOC d'Enric Garriga. No o passarem malament los catalans e jo. Mas cresi que per far bons amics lo melhors es anar a bandes mai properes e parescudas lingüisticament coma Montpelle, Aran, La Bigorra, Auts d'Aude e d'Arieja, Las lanas, e mai alunhades com Occitania Nord: Limoges,Auvernia,....Se fos ara no i aniria a Pena d'Agenès e si a las altres bandes on la fonetica es parelha.

  • 2
  • 0
Cris. 34
1.

Un bon biais per aprendre o practicar la lenga en immersion. Un luòc d'escambis e de paratge.
De mancar pas.
Una afogada...

  • 17
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article