Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Brasil: revirada màger pels pòbles originaris e per l’environament

S’es aprovat un projècte de lei qu’anulla l’atribucion de las tèrras indigènas e permet l’esplecha d’Amazonia

Tèxte legit

Lo Congrès dels Deputats de Brasil a aprovat lo projècte de lei 490 qu’establís que “las tèrras indigènas seràn demarcadas per de leis”. Aquò vòl dir que s’elimina la revendicacion indigèna de l’atribucion de lors tèrras, e que se permet los contactes amb los pòbles isolats e l’esplecha agricòla, minièra e industriala dels territòris protegits d’Amazonia.
 
Lo vòte se tenguèt lo meteis jorn de la demission del ministre de l’environament, acusat en justícia d’un afar de trafec de fusta e d’aver empachada l’enquista sus una desforestacion ilegala.
 
Mentre que se debanava lo vòte, dimècres passat a Brasília, environ 800 manifestants de 45 nacions diferentas, s'acampavan davant la cambra parlamentària per demandar la participacion a la discussion del tèxt. La polícia ataquèt los manifestants amb de gases lacrimogèns.
 
   

 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
3.

No se si ho entés bé, això vol dir obrir les terres indigènes als especulador de Terres, a la industria i l'agricultura o vol dir el contrari!?
No se, però coneixent els Govern d'aquell Páis o millor estat, crec que es lo primer, i si es així després dels incendis de la Primaver de l'any passat, això es le que convé!? Com deia l'Obelix, "estan boixos aquests governants del Brasil", i nomès si han oberts aquests territoris, els hauria de caure la cara de Vergonya, indecents! voleu destuir el Mon oi!?I viure amb una csseta sota terra amb tot areglat, i la resta a parir! Que els donguin aquests que fan i pensen això, dit!
Visca la Terra...Liure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
francesc Palma
2.

Lo govern de dretas de Brasil anirà a fotre als pobres indigenas e a robar los. L'esperança segueis sent Lula e sa luita per los paures indigenàs.

  • 2
  • 0
Franc Bardòu
1.

"Mentre que se debanava lo vòte, dimècres passat a Brasília, environ 800 manifestants de 45 nacions diferentas, s'acampavan davant la cambra parlamentària per demandar la participacion a la discussion del tèxt. La polícia ataquèt los manifestants amb de gases lacrimogèns." 800, sonque ? Atacats als gases e a la trica ? Avián cargat lo Gilet Jaune, non ?

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article