Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Tolosa: primièr fast food occitan e en occitan

I sonarà de musica en occitan, lo menut serà en lenga nòstra e cada setmana s’aficharà una expression occitana “per aprene ensems la lenga”

Tèxte legit

Un nòu concèpte de restauracion rapida occitan, e en occitan, dobrirà a Tolosa diluns que ven, 12 de julhet. Li dison “Lo Cròc a la Lèsta” e basicament servirà de cròcamonsurs faches amb de produches seleccionats del canton. “Lo concèpte es simple: pan de mica del melhor fornièr a 500m a l’entorn, formatge del formatgièr de ma carrièra, cambajon d’Arièja, lach d’Occitània per far de cròcamonsurs a la minuta sortits del forn per ben se cremar mas tanben per se regalar”, çò a explicat a Jornalet l’iniciaire del projècte Michel Maffre. E aquò es pas tot: “Se prepausarà tanben de nèulas fachas a l'ostal e gavadas al ròm per un gost a caire de cuol”, çò precisa. Se los clients vòlon anar manjar dins lo pargue e s’assetar dins l’erbeta mas restar candes, l’establiment lor pòt prestar una cobertura.
 
Dins l’establiment sonarà de musica en occitan, lo menut serà en lenga nòstra amb de traduccions en francés e cada setmana s’aficharà una expression occitana “per aprene ensems la lenga”, car Maffre tanben comença, çò apond.
 
 
De musica en dirècte
 
A la fin de julhet, Lo Cròc a la Lèsta prepausarà d’instruments de musica en liure servici. Una guitarra e una mena de piano seràn a la disposicion dels que voldràn jogar a l’exterior. Lo que los tocarà plan pendent dètz minutas, aurà un cròcamonsur e una bevenda a gratis.
 
Lo Cròc a la Lèsta, lo trobaretz al numèro 12 de l’Avenguda Étienne Billeres, dins lo quartièr de Sant Çubran.

 
 
abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pep
13.

*cròcamonsurs > cròcasénhers

  • 0
  • 0
Curbelet
12.

Osca ! tota iniciativa per socializar un quicomet de lenga occitana es plan venguda.
Pasmens, Sant Çubran es pas sus la bona riba ; es un quartièr, lo monde i van exprès, son d’abituats que lai demòran o trabalhan, pas de passejaires que landrejan, coma dins lo centre.
I auriá quitament una paradòxa de far 3 km per manjar lèst.
M’enganèssi e capitèsson ne seriái tras qu’encantat.

  • 8
  • 0
Condrechador
11.

Étienne Billères > Estève Vilhèras

  • 1
  • 0
Nas de Guit
10.

Joan Peiroton qu'ètz vos, qui m'usurpatz lo pseudonim. N'ètz pas briga arridolèr.
L'usurpacion d'identitat qu'ei un delicte deus grèus. Tornatz-vse'n a las shishanglas vostas e aus persecs vostes.

  • 2
  • 0
MOSCA CANHISCA
9.

Quin e'vs podetz trufar d'ua iniciativa de las hèra bonas, malaja ! Joan Peiroton, que v'avem reconeishut e ne'vs deisharam pas har au tròl. Que vau previéner la redaccion entà que'vs sia enebit l'accès. Coneguda causa sia.

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article