Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Perpinhan: manifestacion contra lo Recampament Nacional

Los manifestants seguissián la crida dels sindicats CGT e CNT que l’avián joncha de partits politics e associacions

Tèxte legit

Aperaquí dos mila personas manifestèron dissabte per las carrièras de Perpinhan contra lo Recampament Nacional (RN). Lo partit d’extrèma drecha de Marine Le Pen fasiá son congrès dins la capitala nòrdcatalana.
 
Los manifestants seguissián la crida dels sindicats CGT e CNT que l’avián joncha de partits politics e d’associacions per avertir del “perilh que lo compòrta” l’extrèma drecha. “Volèm pas lo fascisme, ni aicí ni endacòm mai”, çò disiá a Vilaweb un abitant de Perpinhan del temps qu’un activista de l’associacion Vigilància Intersindicala contra l’Extrèma Drecha (VISA) i contava que fasián de proposicions per “evitar que lo messatge del partit de Le Pen s’infiltrèsse dins la ment dels obrièrs franceses”.
 
 
Destruire la catalanitat
 
Un tresen manifestant explica a nòstres confraires de Vilaweb qu’a Perpinhan “lo partit de Le Pen govèrna, malgrat un sosten fòrça pichon a respècte de la populacion”, e soslinha que l’RN a aplicat de mesuras “pròprias d’un populista” per “destruire la catalanitat” de la vila.
 
 
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet

 


 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

E Doncas...
4.

#3 Rai, d'un biais concret, e pas en paraulas, que prepausas de far ?

  • 9
  • 0
Papioli
3.

#2
Lo fachò l'anti-facho es nonmas un juec; Raminagrobis es aqui per minjat l'un e l'autre. Uei, la guerra civila menaça la França: los vaccinats contre los non-vaccinats; los que volan maitrisar l'imigracion e los que volan tot acuelhir, los que fan fisança a la tecnologia e los que la critican, los septics contre aqueus que fan fisança... Es pas lo vòte a las elecctions regionalas o deepartementalas que van dire lo contrari. Tot aquò devria favorisar dins jornalet un desbat d'una pus nauta valor que lo juec daus opausans. Dins Jornalet i a mai de contre conte aquel, contre aquò, contre lo reste que de per bastir una societat.

  • 5
  • 9
Elementari, mon car Watson !
2.

#1 Mas alara, mas alara...lo Papioli TANBEN seria-ti fachista ?

  • 12
  • 0
Papioli
1.

Lo fascisme es au poder; es pas dins de las associacions mesme de dreicha sens poder mesme si la propaganda fai tot per zo far creire.
Lo fascisme es tant chas Macron que dins lo partit socialiste. Es dins la super-classa politica que se plaça au-dessus de tots los partits politics, au-dessus dau governament, au-dessus daus scientifics e qu'a los moiens de paiar tots los organes de poder a començar per los medias. Es dins lo sistem économico-financier que fai çò que vòl.
Lo socialisme a tertant destruit la catalanitat de Perpignan que tot partit de dreicha o d'extrem-dreicha perque tots los partits , mesma los sindicats coma la CGT, obeissan a la super elita politica.
La vita es brava quand l'òm vei lo fascisme de l'autre mas pas son fascisme a se.

  • 10
  • 16

Escriu un comentari sus aqueste article