Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

L’Assemblada francesa a aprovat l’article clau de la lei sul matrimòni omosexual

Un grop de personas pregavan en latin davant l'Assemblada nacionala francesa, per demandar a Dieu qu'empedisse los maridatges omosexuals en França
Un grop de personas pregavan en latin davant l'Assemblada nacionala francesa, per demandar a Dieu qu'empedisse los maridatges omosexuals en França
L’Assemblada francesa a aprovat per 249 vòtes en favor e 97 en contra lo primièr article del projècte de lei sul maridatge omosexual, que s’i suprimís l’exigéncia que los parelhs sián de sèxe desparièr. Se prevei que, lo 12 de febrièr, se votarà lo tèxt complet de la lei e que s’aprovarà definitivament. La lei s’encamina dempuèi dimars passat al mitan d’un intens debat, amb mai de 5000 emendaments al vintenat d’articles e amb de manifestacions multitudinàrias en favor e en contra.
 
Abans l’aprobacion del primièr article de la lei, l’Assemblada a refusat, per 183 vòtes en contra e 85 en favor, l’emendament presentat per l’UMP, lo principal partit de l’oposicion de centredrecha, que voliá suprimir lo primièr e mai polemic article del projècte.
 
Tanpauc a pas avançat, per 171 vòtes en contra e 71 en favor, la proposicion d’instaurar una “aliança civila” coma alternativa al matrimòni entre parelhs omosexuals. De fach, s’agissiá d’una estrategia de l’oposicion per retardar l’encaminament de la nòrma.
 
 
Manifestacions d’oposicion
 
Après las manifestacions multitudinàrias contra lo maridatge per totes, que se passèron fa qualques setmanas dins tot l’Estat francés e que generèron fòrça estonament tot bèl just per lor succès, la Glèisa Catolica e qualques entitats se coordenèron tornarmai per se mobilizar dissabte passat dins tota la republica. O faguèron en s’agropar dins la plataforma La Manif pour Tous, que vòl tornar sortir per carrièras per fin de protestar contra lo projècte de lei de matrimòni omosexual del govèrn d’Ayrault, sostengut per François Hollande.
 
En un comunicat, an exigit la suspension del projècte de lei que prevei lo maridatge omosexual e l’adopcion de la part de parelhs del meteis sèxe, e remembran que gaireben 70% dels ciutadans vòlon que lo govèrn faga un referendum sus aquela question. Lo succès de las mobilizacions contra lo maridatge per totes a estonat los analistas. Qualques unes creson qu’aquel movement poiriá èsser lo començament d’una sòrta de Tea Party a la francesa, amb qualques elements similars, coma lo fach d’aver a lor tèsta de personatges mediatics coma l’umorista catolica Frigide Barjot, que dirigís lo movement La Manif pour Tous.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ernèst Guevara Jr. L'Avana
1.

En un comunicat, an exigit la suspension del projècte de lei que prevei lo maridatge omosexual e l’adopcion de la part de parelhs del meteis sèxe, e remembran que gaireben 70% dels ciutadans vòlon que lo govèrn faga un referendum sus aquela question.

Per qué se prenon, aquestes estabosits del cervèls estequit, per se creire lo dreit d'exigir la segregacion encara e encara ? Un vertadièr Tea-Party, constituïts de làmias e de descerebrats de tota mena ! "An exigit"… e tè !

Ieu, exigissi un govèrn mai coratjós per defendre sos engatjaments, e mai que mai per defendre una linha politica d'esquèrra, mai que de s'anar perdre a escotar racar tota aquela racalha cripto-faiscista ja gaireben madura per una nòva nuèit dels cotèls longs. Mas i cal pas somiar tròp : dempuèi la mòrt de Jaurés, fa plan temps que lo PS es pas mai un partit d'esquèrra.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article