Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaVencenc

Canas: boicòt de protèsta d’actors palestinians

Los actors del filme Let There Be Morning protèstan contra lo fach que lo filme siá etiquetat coma israelian

Tèxte legit

Los actors del filme Let There Be Morning, realizat per l’israelian Eran Kolirin, an decidit d’assistir pas al Festenal de Cinèma de Canas. “Podèm pas ignorar la contradiccion que lo filme passe a Canas jos l’etiqueta de «filme israelian» del temps qu’Israèl contunha de menar sa campanha coloniala de netejatge etnic, percaça e apartheid contra nosautres, lo pòble palestinian, dempuèi de decennis”, çò dison los actors dins un comunicat publicat suls rets socials. Lo realizaire afortís que compren lor accion e sosten lor decision.
 
Let There Be Morning es un filme adaptat d’un roman de Sayed Kashua, un escrivan palestinian de ciutadanatge israelian. Conta l’istòria de Sami, un ciutadan palestinian d’Israèl que torna dins son vilatge natal amb sa familha per las nòças de son fraire. Puèi, de soldats israelians li permeton pas de rintrar e l’obligan de demorar al vilatge.
 
Lo Festenal de Cinèma de Canas es lo mai important d’Occitània e un dels mai prestigioses de la planeta. Ongan se debana excepcionalament del 6 al 17 de julhet  a causa de las circonstàncias sanitàrias, mas de costuma se ten al mes de mai.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Amīcus Emmanuelis Macrōnis Cīvitās Erōtica Sēnsuālitātis
1.

Qualqu'un sap se lo President Macron s'es ja exprimit sus lo subjècte ? Es una vergonha. Cal far qualquarren per ajudar aqueles paures gents, al nom de las valors Republicanas de fraternitat, de libertat e sustot d'egalitat... me vau rensenhar...

  • 3
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article