Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Amazonia s’esfondrarà se Bolsonaro demòra president

Qualques zònas d’Amazonia emeton mai de CO2 que n’absorbisson, a causa dels incendis, de la desforestacion e de l’aument de las temperaturas

Qualques zònas d’Amazonia emeton mai de CO<sub>2</sub> que n’absorbisson, a causa dels incendis, de la desforestacion e de l’aument de las temperaturas
Qualques zònas d’Amazonia emeton mai de CO2 que n’absorbisson, a causa dels incendis, de la desforestacion e de l’aument de las temperaturas | Matt Zimmerman

Tèxte legit

La forèst amazoniana “s’esfondrarà se Bolsonaro demòra president”, çò assegura lo jornal britanic The Guardian, en seguida d’un estudi fach per una còla de scientifics de l'Institut Nacional de las Recèrcas Espacialas de Brasil (INPE), dirigit per Luciana Gatti, publicat dins la revista Nature.
 
Los scientifics an comparat las concentracions de carbòni entre 2010 e 2018 e an descobèrt que qualques zònas d’Amazonia emeton mai de CO2 que n’absorbisson, a causa dels incendis, de la desforestacion e de l’aument de las temperaturas. Una donada inquietanta qu’a mai aumentat dins las annadas mai recentas.
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

MOSCA CANHISCA
8.

Quan parlan de l'Amazonia, que s'i tròba occitanistas tà respóner "Macron". Atau que vam avançar e estar credibles.

  • 0
  • 0
Amīcus Emmanuelis Macrōnis Cīvitās Erōtica Sēnsuālitātis
7.

#6 Me fai de ben de vos legir sénher, cal trapar un biais de se parlar fòra de Jornalet se non anam metre tròp de comentari, e m'agradariá de vos conéisser plan

  • 0
  • 1
Emanuel Juan-Miguel Macrón y Noguès [emanuˈɛɫ ˈχwanˠ miˈɣɛɫ maˈɣɾɔnˠ i noˈɣɛs]
6.

#5 Sénher, sèm faches per l'amistat e la convivéncia totes dos, que sètz plan d'acòrdi amb ieu e avètz un avejaire sus la situacion qu'es plan pròchi del mieu.

  • 2
  • 1
Amīcus Emmanuelis Macrōnis Cīvitās Erōtica Sēnsuālitātis
5.

#4 Siái d'acòrdi amb vos, sénher. Cal una intervencion rapida per metre fin a aquel regim faissiste e liberticid, classista, racista, eca. que patís uèi Brasil. Cal una intervencion dels païses que respèctan los principis democratics, eca. França deu intervenir, e lo President Macron deu parlar fèrm contra l'intolerància.

  • 2
  • 1
Emanuel Juan-Miguel Macrón y Noguès [emanuˈɛɫ ˈχwanˠ miˈɣɛɫ maˈɣɾɔnˠ i noˈɣɛs]
4.

Bolsonaro es un FAISSISTA ! Es una VERGONHA ! Lo mond entièr e los govèrns de las societas liuras e democraticas devon intervenir per restaurar la democracia, l'egalitat e la tolerància en Brasil.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article