Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Sant Cristòu: magnific final del Total Festum

Lo maridatge de la Baragonha amb lo Tamaron de Vendargues marquèron una dimenjada plena d’activitats

Tèxte legit

Los amics de la Baragonha, l’animal totemic de Sant Cristòu (Costièra de Nimes), an organizat la clavadura de l’edicion d’ongan del Total Festum, un magnific final qu’èra estat plebiscitat per un vòte ciutadan en 2020. Atal, entre las vinhas, Sant Cristòu aculhiguèt los 3 e 4 de julhet la fèsta finala d’aquel festenal de las lengas catalana e occitana que dempuèi lo mes de mai a portat la cultura a mai d’un centenat de comunas de Lengadòc, Comenge, Bigòrra e Catalonha Nòrd.
 
Malgrat la pluèja, foguèt una dimenjada fòrça rica d’activitats gratuitas, en catalan e en occitan, a l’entorn de la musica de la dança e de la gastronomia, de conferéncias, de passejadas e d’espectacles de carrièra, çò rapòrta Escambis en Òc. Demest los divèrses animals totemics de Lengadòc e d’endacòm mai, lo maridatge de la Baragonha de Sant Cristòu amb lo Tamaron de Vendargues (Montpelhierenc) foguèt un dels eveniments mai remarcables. A mai, de passacarrièras, de repaisses, lo concèrt dels provençals Lo Condor e los balètis amb Cornaleone e Coriandre animeron l’eveniment. La preséncia catalana foguèt remarcabla amb las piramidas umanas (castellers e falcons), los gigants catalans, los correfocs...
 
Lo Total Festum es organizat per la region qu’a pres lo nom d’Occitània e compta sus l’engatjament de 71 sòcis regionals entre d’associacions e de collectivitats. Creat en 2006, Total Festum es un eveniment portat per la region per tal de far viure e celebrar las lengas e culturas pròprias de son territòri, valent a dire occitanas e catalanas.
 
 
 









abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
4.

Haut Comenges, Bigorra, Catalunya Nord, Lo Biarnés, Baiona, Val d'Aran francesa, Hauta Garona, Arieja Gascona, Gironda, Las Lanas, Haut Ador, Banheras, Larbost, Arrens ,Ièrda, Mentan, Brucel, Saonge, Castelar, Bruelh, Vivarés, Velai, Montpeller,...tots per la lenga Occitana e Catalana e amb la mateissa fonètica (ViscA)

  • 2
  • 0
Batko
3.

Lo grop "Cornaleone" se sona en vertat Brancaleone, se ditz tanben lo Branca-bodegaires.

  • 2
  • 0
Pitaluga
2.

Òsca per aquesta capitada finala de Total festum ! Mercé plan a la Baragònha.

  • 2
  • 0
farfaneta carcassona
1.

La còla de Bertrand Gros a capitat de crear un animau totemic, la Baragònha, e de lo faire "viure" dins lo vilatge puèi mai luènh, dempuèi d'annadas, dins seis activitats culturalas. A capitat de recampar un fum de monde a de jornadas de fèstas qu'an de sens. Es un biais de se tornar apropriar una identitat occitana e de faire viure la cultura d'Òc.
Es totjorn una fèsta vertadièra.
Mercé los Amics de la Baragònha !

  • 7
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article