Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La Cort Europèa dels Dreches Umans (CÈDU) a condemnat Polonha per aver mancat a l’independéncia judiciària

Es la tresena senténcia en tres meses que la cort d’Estrasborg pronóncia contra l’influéncia del govèrn polonés suls jutges

| @Benjamin_P_Ward

Tèxte legit

La Cort Europèa dels Dreches Umans (CÈDU) a condemnat Polonha per mancar al drech d’una avocata destituida a aver un jutjament just. La CÈDU, qu’a son sèti a Estrasborg, considèra que l’imparcialitat dels jutges poloneses que refusèron lo recors de l’avocata subissiá “d’interferéncias” del govèrn. “Es una menaça per l’estat de drech e per l’independéncia judiciària”, çò afirma la senténcia.
 
A mai, fa a pena una setmana, la Cort de Justícia de l’Union Europèa, que son sèti es a Luxemborg, demandèt la suspension provisòria de la cambra disciplinària de la Cort Suprèma polonesa. Pasmens, la Cort Constitucionala de Polonha declarèt inconstitucionala aquela suspension. Ara la Comission Europèa menaça de sancions Polonha s’aplica pas la resolucion de Luxemborg.
 
 
Tres condemnacions en tres meses
 
Aquesta condemnacion d’Estrasborg, qu’apond de pression sus Polonha, es la tresena en tres meses que la Cort dels Dreches Umans pronóncia contra l’influéncia del govèrn suls jutges poloneses.
 
Al mes de mai, la CÈDU considerèt que s’èra mancat al drech d’una societat d’aver un jutjament just, pr’amor que lo jutge qu’estudiava l’afar èra estat nomenat d’un biais “irregular”. Concretament, la senténcia d’Estrasborg criticava que lo fach que lo president de Polonha, Andrzej Duda, e lo parlament avián pas drech de nomenar lo jutge.
 
E en junh, lo tribunal estrarborgués denoncièt lo govèrn de Mateusz Morawiecki per aver empachat que dos vicepresidents d’un tribunal regional depausèsson un recors contra lor destitucion. En aquel cas, Varsòvia manquèt a lor drech d’accès a la justícia.


 

abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
1.

E Espanha, qué ? Amb una molonada d'artistas en preson, los faissistas se passejant per carrièra a atacar los democratas, la reparacion refusada a las vicimas dels GAL, lo terrorisme d'estat del temps de Felipe Gonzalez, e un ex-rei raubaire, traficant d'armas que fa lo galabontems amb sos amics e complicis bedoïns !

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article