Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Gaireben la mitat d’enfants del Mond amb lo VIU an pas cap de tractament medical

Lo rapòrt del programa UNAIDS de l’ÒNU enregistra un total d’1,7 d’enfants nascuts seropositius

| Marco Dormino / UNICEF

Tèxte legit

Gaireben la mitat dels enfants de la planeta infectats amb lo Virus d’Immunodeficiéncia Umana (VIU) aguèron pas cap de tractament medical dins l’an 2020. Concretament, lo 45% dels 1,7 milions d’enfants seropositius del Mond son privats de suènh, çò ditz lo rapòrt del programa UNAIDS de l’ÒNU. Una autra donada inquietanta es qu’en 2020 se documentèt 150 000 enfants amb lo VIU quand la prevision èra de 40 000.
 
De fach, la tòca del programa es d’assegurar que totes los enfants de la planeta nascan sens lo VIU, e que totòm que s’i infècte aja un accès a la terapia antiretrovirala per evitar que l’infeccion desvolope la sida.
 
Lo programa atrai una atencion especiala sus 23 païses, dont 21 en Africa. Es aquí que se concentra l’ 83% dels cases mondials de femnas portairas del VIU.

 

abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Knock
3.

#1 E los autres "messie" a sauvar lo mond son...?

  • 4
  • 0
Arnaud de Vilanòva Montepelhièr
2.

#1 E tu, cossí te'n curas, del virus d'immunodeficiéncia aquesa ? Cossí ne deliuras los enfants infectats ? En cantant de borrièas, tot dançant al torn d'un mandalà ?

  • 13
  • 3
Papioli
1.

Per que tots los efants naquessan sens lo VIO chaldria cambiar de medecinas. L'ONU a totjorn lo bon ròle, lo ròle dau salvador alaidonc que son sistem medical es fach per entretener la malaudia e permettre a la medecina d'engrangear belcòp d'argent e de se presentar coma lo sol messie a poder sauvar lo monde.

  • 1
  • 12

Escriu un comentari sus aqueste article