Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La familha Franco vend a l’enquant de presents que recebèt lo dictator

L’entorn de la familha Franco assegura que pòdon far çò que voldràn amb los presents oficials

Tèxte legit

La familha de Francisco Franco es a vendre a l’enquant divèrses presents oficials que recebèt lo dictator espanhòl quand èra lo cap d’estat, çò rapòrta InfoLibre. Lo felen del dictator a vendut a l’enquant de medalhas, de placas e d’autres objèctes institucionals ofèrts a Franco pendent la dictatura.
 
L’entorn de la familha Franco assegura que pòdon far çò que voldràn amb los presents que recebèt lo dictator, pr’amor que la lei actuala qu’obliga lo cap de l’estat espanhòl, Felip VI, de remetre los presents institucionals al fons nacional del patrimòni, èra pas en vigor pendent la dictatura.


abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
5.

Es vese que necessiten los centims. Quan van a comprar se dicen que son la filha o la cosineta de Paca la Culona non los deuen voler regalan ni cinc centims. Las pauretas.

  • 1
  • 2
Bodiu
4.

#3
Se chautan de çò que se vend ! E que siòsquèssa vendut !


Segur l'occitan la lenga s'amerita plan mai, e subretot pels joves, d'aqui que sens los joves la lenga es perduda, l'escola òc ben , l'escola non pòt tot far i a pas pron de professors.

E se vòs atrevar los joves , lor ensenhar quicòm en occitan que los enrasiga dins un esvenidor occitan, dins un mond d'auèi, dins quicòm de viu, ambe las tecnicas d'auèi es aquò que lor cal revirar en occitan :

https://www.redbooks.ibm.com/pubs/pdfs/redbooks/gg243376.pdf

http://www.redbooks.ibm.com/redbooks/pdfs/sg246105.pdf

Qu'es sonqu'una pichona partida tanben, mas aprener tecnicas d'auèi en occitan es d'una granda importancia, es se dierbre e los dierbre a un esvenidor occitan. Es indefugible.

Atal t'aniràs far un cors sus TCP/IP e sas 930 paginas, amai se fas que passar lís sul sicut te caldrà qualques temps.

  • 0
  • 6
Franc Bardòu
3.

#1 Lo problèma non es ni de vos agradar ni de vos convéncer d'anar crompar tot aqueste fotrum de salopariás dictatorialas que son aital oferidas a enquant ! Aicesta informacion a per tòca de nos far remarcar que los "bens" del cap-maselièr, qu'executiguèt la Segonda Republica catelhana, catalana e basca, fan encara córrer de ricasses actualas a crompar insanitats simbolicas a prètz d'aur e a se'n disputir per saber quin voltre remportarà las bordilhas que nos a daissat aqueste rascle ensagnosit de la carn civila mitralhada, prautida e trepejada dels eròis de la democracia al moment de la montada dels fascismes franco-mussolinopetaina-hitlerians passada. Qui pòt èsser pro pèc e cèc per esprobar nostalgia per un boquièr aital ? E totun… un enquant ! 98% se'n chautèssen coma o pretendètz, seriá una brava rason de mai de los n'informar…

  • 12
  • 5
Bodiu
2.


Lo delechament del país :

https://www.lamontagne.fr/aurillac-15000/loisirs/a-la-decouverte-des-secrets-d-aurillac-cantal_13992371/

  • 0
  • 7
Bodiu
1.

Plan merces per aquel entresenha, mas anirai pas crompar quicòm.

Aquela mena d'article, fa segurament pas enantir Occitània, 98% dels occitans s'en chautan !

  • 1
  • 12

Escriu un comentari sus aqueste article