Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Laurel Hubbard: primièra esportiva transgenre dels Jòcs Olimpics

L’alterofila neozelandesa de 43 ans es la veterana de la competicion femenina a Tòquio

| Comitat Olimpic de la Nòva Zelanda

Tèxte legit

Dimars passat, a 12h50, participèt pel primièr còp un esportiu transgenre als Jòcs Olimpics. S’agís de Laurel Hubbard, una alterofila neozelandesa de 43 ans qu'es la veterana de la competicion femenina.
 
A 30 ans, Hubbard decidiguèt de se sometre a una reassignacion de genre. En 2012, comencèt de participar coma femna a las espròvas d’alterofilia. En 2017, ganhèt la medalha d’argent del campionat mondial en pallevant mai de 90 kg.
 
En 2015 lo Comitat Internacional Olimpic (CIO) dobriguèt la pòrta als esportius transgenre jos la condicion que las femnas ajan de nivèls de testosteròna jos los 10 nanomòls per litre pendent los 12 meses anteriors a la competicion. Aquò arrèsta l’ormòna masculina de la barba e de la fòrça.
 
Pasmens, la rivala d’Hubbard, Anna Van Bellinghen, a criticat que la neozelandesa participe a la competicion femenina. Ela a mes en question l’imparcialitat de la competicion amb l’argument que los òsses de la neozelandesa son pus denses pel fach d’èsser nascuda òme. D’autras rivalas, coma Emily Campbell, afortisson al contrari que l'alterofila “se classifiquèt coma totas las autras”.
 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article