Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Fotbòl: lo PSG denonciat a la Comission Europèa per l’incorporacion de Messi

“En França, per far un servici a Qatar, lo comitat encargat del contraròtle financièr a decidit de non aplicar pas de sancions economicas fins a 2023”, çò ditz l’avocat Juan Branco

Tèxte legit

Los mai afogats del fotbòl auràn seguit aquesta setmana la partença de Leo Messi del FC Barcelona (Barça) e son arribada a l’esquipa del París-Saint Germain (PSG). E mai Messi volguèsse pas quitar lo Barça, lo jogaire s’i es vist obligat a causa d’un problèma burocratic: la règla de l’UÈFA dicha del “fair play financièr” establís qu’un club pòt pas despensar mai d’argent qu’encaissa. Per tant, se lo Barça manteniá Messi en son sen, e mai amb son salari reduch de mitat coma èra previst, auriá mancat a aquela nòrma e degut pagar una multa insuportabla pel club. La liga espanhòla se mostrèt plan inflexibla sus aquel afar.
 
Ara, un grop de sòcis del Barça a preparat una denóncia contra lo PSG davant la Comission Europèa e mai una procedura davant las justícias civila e administrativa francesas per que s’empache l’incorporacion de Messi al PSG. Segon l’avocat Juan Branco, los ràtios del PSG en tèrmes de “fair play financièr” son piègers que los del Barça: “Dins la sason 2019-2020, lo rapòrt entre salaris e recèptas de l’esquipa parisenca foguèt del 99% del temps que lo del Barcelona èra del 54%”, çò diguèt.
 
Per Branco, “lo problèma es qu’en França, per far un servici a Qatar qu’organiza la Copa del Mond de 2022, lo comitat encargat del contraròtle financièr a decidit de non aplicar pas de sancions economicas fins a 2023”. Per l’avocat, lo Barça deu complir una règla de l’UÈFA mentre que lo PSG pòt far çò que voldrà fins a 2023, e per aquela rason aquò s’es denonciat a la Comission Europèa. La procedura pòt demorar una annada.
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ni Peiroton Ni Macron
2.

#1 Pedalus Macronus, calha e chuca !

  • 9
  • 0
Hemanuereak Xan-Mikel Fred Erriki Makron eta Nogezoak Baskonia
1.

Qu'ei ua vergonha de quitar la còla de ballon de la Santa Catalonha, per integrar ua còla vergonhosa... de París... qu'èi enveja de vomir en escríver aqueth mot... totun visca Macron qu'aqueth òmi b'ei pirenenc (occitan) e President de la Republica, que podèm enqüèra hornir dirigents tà Hrança.

  • 2
  • 18

Escriu un comentari sus aqueste article