Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Bielorussia a dobèrt als refugiats las frontièras devèrs l’UE

Es la responsa de Lukashenko a las sancions de l’Union Europèa per la repression. Los refugiats arriban en vòls regulars de Turquia e d’Iraq

| Reuters

Tèxte legit

Bielorussia a dobèrtas sas frontièras devèrs Lituània, Letònia e Polonha als refugiats arribats sustot de Siria, d’Iraq, d’Iran e d’Afganistan. Es la responsa de Lukashenko a las sancions de l’Union Europèa per la repression contra los opausants a son govèrn. Aquestas darrièras annadas, los refugiats an fòrça problèmas per intrar dins l’UE a causa del refortiment de las frontièras e dels acòrdis amb Turquia.
 
Fòrça refugiats an presa per causida alternativa de volar devèrs Minsk per mejan de vòls convencionals de Turquia e d’Iraq. D’aquí estant, tròban de facilitats per se desplaçar fins a las frontièras amb Lituània, Letònia e Polonha.
 
Ongan, lo nombre de refugiats arribats en Lituània es 15 còps pus grand qu’en 2020. Ara, aquel país pensa de bastir un mur de 500 km. De son caire, Letònia a declarat l’estat d’emergéncia per permetre que se remande los refugiats sul pic.

 

abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

lo fabre olargues
2.

Un còp de mai vesèm lo migrants utilisats coma ostages de politics . Lo rei de Maròc faguet çò meteis fa qualques meses amb de subsaharians en Melilla. Quina vergonha!

  • 4
  • 0
lo fabre olargues
1.

Un còp de mai vesèm lo migrants utilisats coma ostages de politics . Lo rei de Maròc faguet çò meteis fa qualques meses amb de subsaharians en Melilla. Quina vergonha!

  • 9
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article