Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaBearnPalés

Pau: comença la 17a edicion del Hestiv’òc

Malgrat las mesuras anticovid-19, la programacion es a la nautor de las autras edicions amb mai de 200 artistas venguts dels quatre cantons d’Occitània

| Festival Hestiv\'òc

Tèxte legit

Comença uèi a Pau lo festenal Hestiv’Òc. Fins a dimenge venent, la musica, la dança, los espòrts, lo cinèma, lo teatre, las tradicions, los jòcs, la literatura, lo cant e las danças tornaràn èsser los protagonistas de la capitala bearnesa pendent tres jorns. Aquel festenal es un rendètz-vos cultural occitanista obligatòri de cada estiu, e es organizat per l’associacion Accents del Sud.
 
Se la programacion d’ongan es evidentament adaptada a las mesuras anticovid-19, la programacion es pasmens a la nautor de las autras edicions, malgrat qu’ongan se tenga pas l’impressionanta cantèra inaugurala. Ça que la, Pau serà fins a dimenge lo caireforc de las culturas occitanas: d’efièch, la 17a edicion del festenal Hestiv’òc ten mai de 200 artistas grops e companhiás vengudas dels quatre cantons d’Occitània e d’endacòm mai.
 
Hestivòc nasquèt en 2005 a partir de l’iniciativa volontària d’Accents del Sud. Aquesta organizacion culturala a un vintenat de personas benevòlas qu’arriban d’èsser 80 pendent los jorns del festenal. La division dels obratges en còlas de trabalh es la clau del succès de l’associacion. Cal cercar l’origina del Hestiv’Òc en l’an 2003, quand dos sòcis fondadors constatèron lo succès del Festenal Interceltic de la vila bretona d’An Oriant. Dich e fach. Un an puèi, creèron, amb d'autras personas motivadas, l’associacion Accents del Sud amb la tòca d’impulsar un festenal cultural, que vegèt ansin lo jorn en 2005.
 
Podètz trobar tota l’informacion e lo programa del festenal aicí, sul sit web del Hestiv’Òc, e mai, malaürosament, siá sonque en version francesa.




abonar los amics de Jornalet

 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

ltrobat
4.

#3 Lo Jornalet qu'ei ubèrt a totas las contribucions.
Au lòc de gemiquejar a tot pip-pap, prenetz lo calam e lo clavër e mandatz las nòvas que voletz véder publicadas e dont ne s'i parla pas jamei.
Com at diseré lo Clint Eastwood dens "Lo bon, lo brutàs et lo cocarro":
"Que il a duas menas de gents: los qui marronan e los qui hèn"...

  • 6
  • 2
Ugenon
3.

#2 Aquí se pòu ren dire sens que lai age quauqu'un per te dire : « fajatz màs l'article ! »
Mas d'evidença i a de sujets que son volontariament pas tractats per postura ideologica !

  • 3
  • 5
ltrobat
2.

#1 Qu'un media occitan e's hasca lo relai d'un hestenau qui acampa 200 artistas occitans, Qu'ei normau.
Après, se trobatz que i a causas dont ne s'i parla pas pro suu Jornalet, qu'avez ma possibilitat d'escríver un article.
Au plaser de'vs léger...

  • 5
  • 1
Ugenon
1.

La viala mai poplada d'Occitània es après tombar a cha pauc dinc la barbariá embé d'enfants de 14  ans que s'entretuan a l'arma de guerra dinc sos barris nòrds... mas pas un fotut mot dinc la gaseta occitana ? Curiós.

  • 1
  • 7

Escriu un comentari sus aqueste article