Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

De regents chineses venon en Occitània

| Aprene
Culturalament, se poiriá pensar que l’educacion chinesa es puslèu alonhada dels precèptes de la pedagogia Freinet (basada mai que mai sus l’expression liura dels mainatges e l’abséncia de nòtas e de classament). Es una error!
 
La 1a escòla Freinet se dobriguèt en China a Hangzhou, fa 2 ans. Èra una escomesa... que capitèt. Coneis un succès de mai en mai bèl, e fa de pichons: una segonda escòla es en cors de creacion a Hangzhou, n’i a una novèla a Shanghai, e i a una filièra dins l’escòla publica chinesa.
 
Per completar lor formacion, e tanben per soscar e escambiar sus la pedagogia Freinet e sus la pedagogia institucionala, los responsables d’aquela escòla faràn lor estagi a Nimes, Montpelhièr, Besièrs e Tolosa, de l’11 al 22 de febrièr.
 
Venon trabalhar amb l’establiment d’ensenhament superior Aprene, lo sol en Occitània qu’ofrís una formacion de professor de las escòlas fondada sus la pedagogia Freinet e sus la pedagogia del bilingüisme, que los interèssa fòrça.
 
Aprene organiza un rescontre dobèrt a totes a l’entorn de la pedagogia Freinet e de la pedagogia institucionala, amb sas aplicacions en China e a las Calandretas, lo 13 de febrièr, a 16h al CIRDOC, a Besièrs.
 
 
 
 
Aprene

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article