Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

L’èx-ministre afgan de las comunicacions fa lo liuraire en bicicleta a Leipzig

S’a lo ciutadanatge afgan e britanic, a ça que la preferit Alemanha per aver mai d’oportunitats professionalas

| Josa Mania-Schlegel

Tèxte legit

Sayet Sadaat, èx-ministre de las comunicacions d’Afganistan, fa ara lo liuraire de menjar a domicili a Leipzig (Alemanha) en bicicleta, vestit d’un unifòrme irange. A 49 ans e ne fa tres que quitèt la carga e lo país per trobar una vida melhora, compte tengut que l’avenir se prevesiá marrit. Sadaat a lo ciutadanitge afgan e britanic, mas a preferit Alemanha per aver mai d’oportunitats professionalas, çò rapòrta lo jornalista Josa Mania-Schlegel, del jornal Leipzig Volkszeitung.
 
Diplomat de l’Universitat d’Oxford, ten un mastèr en comunicacions e un autre en engenhariá electronica. Sa tòca es de trabalhar a Deutsche Telekom, qu’el considèra coma la primièra societat de telecomunicacions europèa. Ara, Sadaat espèra que los elegits afgans “s’escondràn pas pus e poiràn trabalhar pel public amb los ciutadans”. 
 


abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
3.

Es damatge pel sénher Saadat.
Ara, la còla de profitaires eissits de l'Escòla Nacionala d'Ases (ENA), eles, deurián anar trabalhar per Deliveroo tota una annada per sortir de lor bofiga.

  • 7
  • 0
Franc Bardòu
2.

#1 Deuriam mandar Blanquer liurar de pizzas a Kaboul. Li botariá las idèas a l'endreit…

  • 8
  • 0
lo fabre
1.

Es un bon exemple! Deuriem enviar totes los ministres del mond vendre de pizzas sus un petarol. Ca que la es astruc lo ministre. Quantes afgans poden pas sortir del pais e demoraràn se far maselar a kabol?

  • 8
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article