Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Catalonha festeja uèi sa Diada nacionala dins l’incertitud

Una manifestacion vòl, aqueste ser, “recuperar las carrièras” e de “revendicar lo referendum del 1r d’octòbre de 2017”

Tèxte legit

Catalonha festeja uèi sa Diada nacionala dins un ambient d’incertitud a causa de la pandemia e après los cambiaments politics, la gràcia dels presonièrs politics, lo non-retorn dels exiliats e la seguida de la repression contra l’independentisme. Las principalas associacions independentistas an cridat a una manifestacion per l’independéncia, aqueste ser a Barcelona a 17h14, que, malgrat que siá pas tan nombrosa coma las dels ans prepandemia, deuriá atraire fòrça mond. La tòca es de “recuperar las carrièras” e de “revendicar lo referendum del 1r d’octòbre de 2017”, e per tant, dins tres setmanas aurà luòc una segonda manifestacion. Ièr de ser, a la velha de la jornada, i aguèt de marchas de tesas dins un vintenat de vilas. A Niça se ten a 11h un acamp en sosten a Catalonha sus la Plaça Garibaldi.
 
La setmana que ven, es prevista una “taula de dialòg” entre los govèrns espanhòl e catalan que comença pas gaire plan se prenèm en compte que i a pas encara cap d’acòrdi suls subjèctes ni sus quins seràn los representants de cada costat.
 
 
L’11 de setembre
 
L’11 de setembre, los catalans se remembran la casuda de Barcelona en 1714 davant las tropas borbonosas. Lo País Valencian èra tombat en 1707 e Malhòrca anava èsser vencuda en 1716. Aquela desfacha representèt la fin de las institucions catalanas e la castelhanizacion del país.
 
 
 

 
 
 

 

 
abonar los amics de Jornalet

 
tw

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Josep Maria El Vendrell
3.

Doncs per ser que ho hem fet "dins la incertitud", déu-n’hi-do.
Potser en podríeu aprendre ?

  • 3
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article