Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Marselha demanda la reconeissença de “catastròfa naturala”

En qualques oras es tombat l’equivalent de dos meses e mièg de precipitacions. Qualques abitacions son estadas inondadas fins a un mètre d’aiga en mens de mièja ora

| Franck Pennant / La Provence

Tèxte legit

La vila de Marselha e lo departament de las Bocas de Ròse demandan al primièr ministre francés, Jean Castex, la reconeissença de l’estat de catastròfa naturala, après las fòrtas pluèjas qu’an causat d’inondacions grèvas. Dins un comunicat, la vila precisa que 271 personas en “situacion de vulnerabilitat” son estadas evacuadas.
 
Un còp acabat lo tempèri, aqueste dimars s'es pogut redobrir los pargues de la vila, las escòlas e grépias a l’excepcion de sièis centres. A mai, lo refectòri de l'escòla elementària Chartreux es damatjat e lo servici de restauracion se farà jos forma de picnic, previst pels parents.
 
Diluns, lo País Marselhés visquèt d’inondacions importantas après de pluèjas d’una rara intensitat. En qualques oras tombèt l’equivalent de dos meses e mièg de precipitacions. Dins lo quartièr de la Barassa, los torrents de fanga, que portavan de brancas, davalavan per carrièras en envasissent los ostals. Qualques abitacions son estadas inondadas fins a un mètre d’aiga en mens de mièja ora.
 
La Provence a fach un seguiment en dirècte del tempèri.



abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Maignial Galhac
1.

Bon coratge als mediterranèuses. I a totjorn agut d'aigatges dins lo pais, mès va pas en s'arrengant. Fin a 900 mm de pluèja en 24h en Italia, dins cèrtas comunas tot es a rebastir...

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article