Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

La Comission Europèa avertís Polonha: “Emplegarem totes los poders qu’avèm”

La Cort Constitucionala polonesa a dich que lo drech d’aquel país es al dessús del de l’Union Europèa

| DPA

Tèxte legit

La Comission Europèa a avisat Polonha après que la Cort Constitucionala polonesa diguèt que lo drech d’aquel país èra al dessús del de l’Union Europèa. La presidenta de la Comission, Ursula von der Leyen, a avertit Varsòvia que los tractats de l’UE son fòrça clars e obligan los estats membres e lors corts de justícia de complir totas las senténcias de la Cort de Justícia de l’UE.
 
“La legislacion de l’UE a preeminéncia sus la legislacion nacionala, compresas las disposicions constitucionalas. Totes los estats membres de l’UE an signat aquò coma membres de l’Union Europèa. Emplegarem totes los poders qu’avèm en vertut dels tractats per o garentir”, çò a dich von der Leyen. A mai, ela a soslinhat que los 450 milions de ciutadans de l’UE se fisan de la jurisprudéncia europèa e que, per tant, la prioritat de l’UE es de protegir los dreches dels poloneses.
 
Ara, après lo braç de fèrre amb la Cort Constitucionala polonesa, l’UE pòt reagir de tres biaisses diferents. Un d’eles seriá blocar a Polonha l’argent dels fonzes europèus de recuperacion per la crisi pòstpandemia, un autre seriá dobrir una procedura d’infraccion per aver pas respectat las leis europèas, e, enfin, se poiriá tanben quitar d’aplicar progressivament a Polonha los tractats de l’UE. Aquesta opcion destacariá Varsòvia del quadre legal, economic, politic e social de l’UE.
 
 
 



abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
3.

Voli escriure "en favor de las lengas", segur…

  • 7
  • 0
Franc Bardòu
2.

“La legislacion de l’UE a preeminéncia sus la legislacion nacionala, compresas las disposicions constitucionalas. Totes los estats membres de l’UE an signat aquò coma membres de l’Union Europèa. Emplegarem totes los poders qu’avèm en vertut dels tractats per o garentir” ? Plan regretable qu'aquela institucion non aja una posicion tan clara en vavor de las lengas…

  • 14
  • 1
Didier Marseille
1.

Les fachos de l'UE.

  • 2
  • 22

Escriu un comentari sus aqueste article