Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La Palma: de drònes pòrtan lo manjar als cans atrapats

Lo nombre d’ostals destruches se sarra de 2000, i a mai de 6000 personas evacuadas e segon los expèrts l’erupcion durarà longtemps

| Juan Medina / Reuters

Tèxte legit

La situacion dins l’illa canària de La Palma es totjorn que mai grèva. Lo nombre d’ectaras destruchas es de 750 e environ 7000 personas son evacuadas. Per ara, los expèrts creson que lo còn del cratèr se tornarà pas trencar, mas l’erupcion durarà longtemps, a ne jutjar per las emissions de dioxid de sofre (17 000 tonas per jorn) e los tèrratrems constants que patís l’illa, d’entre 4 e 5 grases segon l’escala de Richter.
 
Demest los nombroses imatges que son a virar dins lo Mond, se destaca lo vidèo dels cans atrapats per la colada de lava. Una organizacion animalista, amb lo sosten de la comuna, es a lor mandar lo manjar per dròne mentre que s’espèra de trobar lo biais de los liberar.

 



abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article