Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Perpinhan: la Bressola a manifestat contra l’oposicion de comuna a un projècte de collègi e licèu

La dobertura d’un nòu establiment a Perpinhan se deu batre contra l’anticatalanisme de l’extrèma drecha que govèrna la vila

| Albert Salamé / Vilaweb

Tèxte legit

Qualques centenas de personas manifestèron dissabte per las carrièras de Perpinhan per exigir de la comuna qu’arrestèsse d’empedir la dobertura d’un projècte de collègi e licèu de la Bressola, lo ret d’escòlas immersivas en catalan. Los manifestants denóncian “una ataca dirècta contra lo catalan” de la man de l’executiu de Louis Aliot, e demandan a la justícia francesa que prenga en compte los dos recorses que la Bressola a presentat.
 
La Bressola a sasit la justícia contra la comuna de Perpinhan per aver empachat la dobertura d’un projècte de collègi e licèu immersiu en catalan, que se deviá realizar dins lo monastèri de Santa Clara. Lo sit religiós a barrat sas pòrtas après 750 ans de preséncia e la Bressola aviá pagat 60 000 èuros per ne securizar la crompa. Pasmens, la municipalitat, dirigida per Louis Aliot e lo Recampament Nacional, a decidit de far obstruccion a aquel projècte, en obtenent un drech de retractacion dels vendeires.
 
La Bressola a mai de 1000 escolans escolarizats en Catalonha Nòrd dins maitas escòlas mairalas e elementàrias e un collègi. Ara, per la dobertura d’un nòu collègi e un licèu a Perpinhan, se deu batre contra l’anticatalanisme de l’extrèma drecha que govèrna la vila.

 
 


abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pus que Deçauput
2.

#1 Fa pietat,òc, pensavi Perpinyà mai catalana e catalanista qu'aquò. Coma que l'omnipresenta senhalisacion bilenga catalan/francès que s'espandis per las carrièiras perpinhanèsas es pas qu'un amaga-misèria que fai pas illusion longtemps. Linguisticament, aqueles ne son ailàs al mèsma nivèl que la rèsta "d'Occitanie".

  • 6
  • 0
Bodiu
1.

Qualques centenats........ , d'un costat pòt far ric, d'un autre paure coma doas perilhas dins un mocador nosat pels pèches.

  • 5
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article