Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Àustria assabenta los ciutadans d’una eventuala crisi electrica

Lo govèrn a entamenada una campanha d’informacion per conscientizar los ciutadans d’una futura pana electrica illimitada en Euròpa

Lo govèrn d’Àustria informa los ciutadans d’una eventuala crisi electrica
Lo govèrn d’Àustria informa los ciutadans d’una eventuala crisi electrica

Tèxte legit

Lo govèrn d’Àustria informa los ciutadans d’una eventuala crisi electrica. Aital, l’executiu d’Alexander Schallenberg vòl conscientizar los ciutadans d’una futura pana electrica illimitada en Euròpa. “La question es pas se i aurà una granda pana, mas quora”, çò a dich la ministra de la defensa, Klaudia Tanner.
 
Lo govèrn a començada una campanha d’informacion, tant suls mèdias coma per carrièras, que recomanda als austrians de se provesir dels produches necessaris per “subreviure” a la pana. Demest los materials e produches de subrevivéncia, segon lo Ministèri de la Defensa austrian, i a de carburant, de candelas, de batariás, d’aiga potabla e d’aliments en consèrva. A mai, l’armada soslinha l’importància que los ciutadans coopèren amb lors vesins e parents per evitar que degun rèste vulnerable o sens proteccion.
 
Lo govèrn austrian a decidit d’avertir la populacion de la possibla pana après aver avalorats qualques incidents recents. D’un caire, la casuda a l’escala mondiala dels rets socials restacats a Facebook, e d’autre caire l’aument del prètz de l’electricitat e l’escassetat del carburant al Reialme Unit. A mai, prenon en compte la crisi del microchip e l’encariment de las matèrias primièras.
 
Demest las mesuras presas en Àustria i a l’adaptacion de las casèrnas militaras abans 2025. Lo plan prevei que sián autosufisentas e que vengan d’espacis de sosten per las organizacions civilas coma los pompièrs e los personals de la santat.
 
Dins nòstra societat, totjorn que mai informatizada e tecnologica, una pana generalizada condicionariá practicament totas las activitats, quitament la circulacion per carrièras, la conservacion del manjar e, de tot segur, l’usatge d’espleches de comunicacion coma los ordenadors, los telefòns intelligents e Internet. Mas al delà de l’economia, l’impacte qu’auriá la pana sus la vida vidanta dels ciutadans es incalculable.
 
 
 


abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Enric
4.

#3 quin es lo vòstre problèma ? Anatz vos passejar endacòm mai se Jornalet vos agrada pas. ieu i apreni fòrças causas. Mercés a Jornalet ! òc a un mèdia en occitan !

  • 9
  • 3
circonspect
3.

jornalet=vilaweb+48h. traduccion seca d'un article pareishut diluns.

  • 5
  • 12
Bodiu
2.

Adematin agachavi la producion electric entà las 6h30

Carbon 1001 Mw 2%
Gaz 1595 Mw 3%
Hydrolic 1973 Mw 3%
Nucleari 42756 Mw 85%
Solari 0 Mw 0%
Eolian 2221 Mw 4%
Bioenergias 775 Mw 2%
Fiol 177 Mw 0% un petaç banhat.

M'escapèc un sisclal (una crida pels occitanistas) La crida es una unitat per destrar atanben.

Potenciá de la crida X per lo nombre de cridadors (lol) = resultas positius o negatius

  • 2
  • 1
Bodiu
1.

Per França, legissiài que los òps per 2050 sariá de 425 TWh, en contra, en 2020 avèm 200 TWh.

Atal poirèm diser : "nosaus tanben n'anèm mancar d'electricitat !"

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article