Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Tòquio: un òme desguisat en Joker a nafrat amb un cotèl 17 passatgièrs dins un tren de banlèga

Après tot lo rambalh, l’agressor s’assetèt sus un sèti per fumar una cigarreta fins qu’arribèsse la polícia, que l’arrestèt sens qu’opausèsse de resisténcia

Tèxte legit

Un òme abilhat a la faiçon del Joker, lo personatge antagonista de las bendas dessenhadas de Batman, ataquèt amb un cotèl plusors passatgièrs dins un tren de banlèga a Tòquio, çò rapòrta Kyodo News. Après nafrar 17 personas, dont un òme que se tròba en estat grèu, incendièt lo sèti d’un vagon.
 
L’assalhidor, detengut per la polícia, lor diguèt que voliá tuar de mond per que lo condemnèsson a la pena capitala, e èra segur de recebre aquela senténcia s’aucisiá almens doas personas.
 
L’ataca esglasièt los passatgièrs, qu’ensagèron de fugir per las fenèstras del tren. Los enquistaires e los testimònis explican que l’òme portava un cotèl de cosina dins una man e una botelha de plastic dins l’autra mentre que se passejava dins los vagons. Après pojar dins l'ochen vagon, ont escotelèt al pitre l’òme grèvament nafrat, avancèt fins al seisen vagon, ont escampèt de liquid inflamable e cremèt un sèti. Aquò empliguèt de fum lo tren.
 
Après tot lo rambalh, l’agressor s’assetèt sus un sèti per fumar una cigarreta fins qu’arribèsse la polícia, que l’arrestèt sens qu’opausèsse de resisténcia.
 
Un testimòni mençonat per Kyodo News ditz que d’en primièr cresiá que lo cotèl èra tacat de fals sang e que tot comptat e rebatut èra sonque una badinada d’Halloween.
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet

 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Bodiu
1.

A montalban Carcin bàs seguida a un boral a detz contra un, un òme es mòrt;

https://www.ladepeche.fr/2021/11/01/tarn-et-garonne-rixe-mortelle-de-montauban-la-victime-etait-un-ancien-militaire-du-17e-rgp-9903067.php

Avèm pas mestièr d'anar caçar l'orre a 10 115 Km de nosaus (Rodés Tòquio)

  • 1
  • 8

Escriu un comentari sus aqueste article