Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Accidents de caça: los prepauses desconvenents del president de la Federacion Francesa de Caça

Willy Schraen a presa la paraula a prepaus dels darrièrs dos accidents de caça que se son produches en França aquestas setmanas

| Radio France - Anne Brunel

Tèxte legit

Willy Schraen, president de la Federacion francesa de caça, a presa la paraula a prepaus dels darrièrs dos accidents de caça que se son produches en França aquestas setmanas: un automobilista que recebèt una bala perduda en plena garganta près de Rene, e un passejaire nafrat al pitre per un tir en Nauta Savòia. Las doas victimas son espitalizadas e lor estat de santat es jutjat pro grèu. Lo president de la Federacion Francesa de Caça o comentèt en parlant de “lei de las sèrias” e afortiguèt que “lo risc zèro existís pas”. De prepauses qu’escandalizan d’associacions e de personalitats publicas e que nos ramentan dolorosament la mòrt del jove carcinòl Morgan Keane, tuat davant son ostal del temps qu’èra a far de lenha en decembre 2020.
 
Willy Schraen, en mai d’aquò, a durament criticada la proposicion de Yannick Jadot, candidat ecologista a la presidenciala francesa, que vòl enebir la caça durant las dimenjadas e las vacanças escolaras.
 
Pertocant Emmanuel Macron, Willy Schraen a declarat qu’aviá fachas de causas per la caça que cap de president aviá pas jamai fach, coma devesir per dos lo prètz del permés de caçar, abans d’apondre que lo bilanç èra fòrça mai negatiu amb sa ministra de l’ecologia, Barbara Pompili, dobèrtament ostila a certanas practicas coma la caça en enclauses.
 
 
 
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lollypop
5.

Fatty Willy is a sportsman, pòdes creire que fa d'espòrt lol I know, it is "grossophobe" but Willy is a freak, so...

  • 2
  • 1
Batko
4.

Un còp de mès sèm davant un problèma per lo quau quauqu'un cita las estatisticas. Es totjorn parièr, sembla pas brica mes lo jorn quan aquò te pertòca o un de tons amics o pròishes, las estatisticas, te'n fotes plan.
I a 12 mòrts per an de la caça, 0 per lo canabís, de qué vam interdíser ?

  • 6
  • 4
Bodiu
3.

“lo risc zèro existís pas” es vertat, mas i a mai de risc a rescompassar una rota un passatge per peons.

  • 1
  • 3
Bodiu
2.

“lo risc zèro existís pas” es vertat, mas i a mai de risc a rescompassar una rota un passatge per peons.

  • 1
  • 2
Bodiu
1.

“lo risc zèro existís pas” es vertat, mas i a mai de risc a rescompassar una rota un passatge per peons.

  • 2
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article