Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcAlbigésCastrés

La Bruguièira: Regain pèrd lo mercat de l’armada francesa, que preferís de crompar en China

La societat castresa de tricòts e vestits de seguretat emplega 40 personas e, malgrat la pèrda d’aquel mercat, contunha d’avançar

| Manufacture Regain

Tèxte legit

La societat castresa Manufactures Regain, que farga de tricòts en general e de vestits de seguretat per de clients coma la marina francesa o los pompièrs, ven de pèrdre un mercat important. L’armada francesa a preferit un fabricant chinés, çò a denonciat lo candidat a la presidenciala que defend lo “made in france”, Arnaud Montebourg. Per el, “l’estat deu crompar en prioritat a las entrepresas francesas” coma faiçon de lor donar “l’exemple e fisança”, çò rapòrta France Bleu.
 
Regain emplega 40 personas e, malgrat la pèrda d’aquel mercat, contunha d’avançar. Per afrontar la concurréncia chinesa, se consagra a prepausar de produches innovants, tecnics e de fòrta valor aponduda.
 
Pel patron de Regain, Laurent Brunas, los mercats publics deurián prene mai en compte los critèris de responsabilitat societala de las entrepresas. “En França, lo còst per minuta d’una persona que trabalha dins la confeccion es d’òrdre —aperaquí— de 0,50 centim d’èuro. En Portugal, son a 0,30. En Tunisia e Romania son a 0,13. E en China, lo còst per minuta es de 0,05 centim d’èuro. China es doncas dètz còps mens cara que França”, çò explica Brunas. Per el, lo sol astre de passar es que se valorize de mai en mai la qualitat e non pas lo prètz. “Un ponch qu’es fòrça important, tanben, es lo còst de possession que permet d’agachar la durabilitat del produch. Perque i a de produches, uèi, que son pas ges cars, que son fòrça pauc qualitatius e que, cada an, cal tornar crompar. Quand los crompaires prenon en compte los còstes de possession, s’avisan qu’es un investiment e que los produches an una durada de vida de quatre a cinc ans.”
 
Ara, çò ditz Brunas, Regain se concentrarà suls clients que causisson la fabricacion al país, coma lo Musèu del Lovre, RTE e Vias Navigablas de França.

 


abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Bodiu
3.

Seguissent lo ligam çai-jos, trobaretz tota l'istòria de la falsas nòva,

https://www.francetvinfo.fr/politique/arnaud-montebourg/vrai-ou-fake-comment-l-armee-francaise-a-ete-accusee-d-acheter-des-pulls-made-in-china-plutot-que-made-in-france_4833941.html

  • 1
  • 0
Bodiu
2.

Es a remarcar qu'es l'estat el meteis qu'externaliza la fabregacion, çò que plan segur es pas en favor de las entrepresas francesas.

Atal l'estant es dos còps emblaire.

a- balha nòstra argent a d'entrepresas estrangièras
b- Enriquesit pas las entrepresas nòstras ambe l'argent que nos pana de per impaus taxas contribucion et te sabi mai.

Dins la venda de la toda energia d'alstom a l'american general elextric (13 Milhards d'euros), es un escandre màger :

Lo mantenement dels 58 reactors nuclearis son confidat a una entrepresa estrangièra.

D'apèi olivier Marleix deputat LR en carga de la comission d'enquista," Los prestataris renumerats de per la venda de la toda energia d'Alstom, i aviá qualques financièrs de la campanha electorala de Macron.

https://www.lefigaro.fr/societes/pourquoi-la-vente-controversee-d-alstom-a-general-electric-fait-a-nouveau-parler-d-elle-20190724


Una toda = un tronçon, une branche

Ongan ai fach una toda de blat maresc : cette année j'ai fait un tronçon de blé de mars.

  • 2
  • 0
Bodiu
1.

Lo sit de france bleu a fach una messorga. Es estat averigat per l'armada.

Es fabregat al Maròc d'apèi l'armada

Çò que cambia pas plan causas.

L'entrepresa del tarn a escapat lo mercat

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article