Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaLanas e LabritBug

Arcaishon distribuís de braçalets antiagression a las femnas de la comuna

S’agís d’una mena de mòstra connectada per alertar en cas d'agression o secutament. Sa distribucion comença uèi al Palais dels Congrèsses

| Bruno Béziat / Sud Ouest

Tèxte legit

La comuna d’Arcaishon (Bug) prepausarà a totas sas abitantas un braçalet connectat per alertar en cas d'agression o secutament, çò rapòrta Sud-Ouest. S’agís d’un petit braçalet negre que sembla una mòstra intelligenta. Es connectat a una aplicacion que, quand es activada, amòda una geolocalizacion, manda un avertiment a tres personas de fisança e enregistra çò que s’ausís.
 
L’idèa l’aguèt lo cònsol màger, Yves Foulon. La distribucion d’aqueles braçalets comença uèi al Palais dels Congrèsses d’Arcaishon en preséncia de Diariata N’Diaye, fondadora e directritz de l’associacion Resonantes.
  
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Landru La Tèsta de Bug (de l\'an 2000)
2.

A la bèla ciutat d'Arcaisson las femnas an una mejana de 85 ans e los òmes 79. Lo risc d'agression sexuala es limitat.

  • 0
  • 0
Franc Bardòu
1.

Es connectat, aquò, a una aplicacion que, quand es activada, amòda una geolocalizacion, manda un avertiment a tres personas de fisança e enregistra çò que s’ausís. MAs qué i pòdon, las "personas de fisança", contra una agression ? Non sèm pas al Far West. Es la Polícia que deuriá èsser immediatament contactada e que deuriá poder immediatament geolocalizar las potencialas victimas ! Per nos far escupir moneda amb radars sempre mai perfeccionats, es coma per nos ficar a còps de barra a cada novèla manifestacion democratica : rai, i son, e sempre mai ! Mas per assegurar un servici public de propeteccion de las personas, non i a pas res mai que compte a de bon…

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article