Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasMontpelhierenc

Montpelhièr: se publica d’imatges acipants de violéncias policièras

Segon lo servici CheckNews de Libération, lo jove agarrit a una dent copada e s’es vist prescriure quatre jorns d’incapacitat temporària de trabalh

Tèxte legit

Lo jornal Libération ven de publicar de vidèos que mòstran de policièrs de la brigada anticriminalitat (BAC) a batre, quitament amb de còps de ponh a la cara, un jove manotat al sòl a Montpelhièr. Una persona qu’assistiguèt a l’agression mandèt los vidèos a Libération. “Sabiái pas qué far d’aquel vidèo, ni tanpauc del remembre traumatic d’aquel moment”, çò ditz l’e-mail qu’acompanhava los filmets.
 
Segon lo servici CheckNews de Libération, lo jove agarrit a una dent copada e s’es vist prescriure quatre jorns d’incapacitat temporària de trabalh (ITT). Un procès aurà luòc lo 3 de març. De fach, lo jove es perseguit per “violéncias sus depositaris de l’autoritat publica” e “otratges” contra los agents que l’ataquèron. Segon son avocat, desira pas de far sa denóncia.
 
Se passèt dins la nuèch del divendres 17 al dissabte 18 de setembre, près de la Plaça de la Comèdia devèrs 6h del matin. Quatre policièrs en civil e sens cap d’identificacion perseguisson de joves festejaires que pintavan amb de fèutres de blòcs de beton davant l’Opèra. Los joves comprenon pas que son de policièrs e un d’eles fugís fins que siá interpelat e agarrit coma o mòstran los vidèos.

 

abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Gael PUECH ERICON
4.

Es l'ora d'elegir un cambiament grand dins pais nostra. avem beson de repensar la dreits de caduns et particularament dels policias.
Los 10 de abriu son la eleccions presidencials. Cal elegir.

  • 0
  • 0
Franc Bardòu
3.

Aquí una polida illustracion en temps real de la fascizacion generalizada de la societat occidentala en 2021.

  • 12
  • 1
francesc palma
2.

Li pegavan entre dos policiots cops de punh a la cara coma se lo volguessisn matar. Colha de criminals a sou !

  • 6
  • 1
Bako
1.

Es plan coneishut dempuèi longtemps que la BAC causa mès de problèmas que'n soluciona. Son coneishuts coma "cow-boys", sovent a l'origina de violéncia. Lo hèit es causa sabuda mes la ierarquia a pas jamès, selon çò que sabi, ensajat de remediar a aquò.
Sabi plan que lor trabalh es complicat, mes autas unitats de la polícia s'i escaden de'u hèr coma cau. Non pas la BAC.

  • 13
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article