Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Afganistan: enebisson la preséncia de femnas dins los filmes e las sèrias

Tanben s’interditz “los filmes estrangièrs o nacionals que promògan las culturas e las tradicions estrangièras”

| Marius Arnesen

Tèxte legit

Lo govèrn d’Afganistan a enebida la preséncia de femnas dins las sèrias e los filmes. Atal o a demandat a las televisions del país lo Ministèri taliban per la Promocion de la Vertut e la Prevencion del Vici. “Es pas una nòrma, mas de directivas religiosas”, çò a dich lo pòrtavotz del ministèri, Hakif Mohajir, en tot precisar que la mesura cèrca de “garentir los dreches e lo prestigi de totes los ciutadans [...] mai que mai de nòstras sòrres”. Tanben s’interditz “los filmes estrangièrs o nacionals que promògan las culturas e las tradicions estrangièras”.
 
Après lor retorn al poder, los talibans avián anonciada de moderacion. E de fach, aquesta mesura es mai moderada que la del regim de 1996 a 2001. Alavetz, aquel meteis ministèri proïbiguèt dirèctament la television, la musica, la dança e tota sòrta de divertiment en foetant publicament las personas presas a agachar la television. Los aparelhs èran destruches.
 
La cinesta afgana Sahraa Karimi, de l’exili estant, remembra sus Twitter que “los talibans an exclusas las femnas de l’espòrt, de l’educacion, del trabalh e ara las fòrabandisson del cinèma e rendon l’hijab obligatòri”. Dins aquel sens se demanda: “Qual pensava que los talibans s’èran reformats?”.
 
 

abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article