Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Primièra mission de la NASA per ensajar de desviar un asteroïde

L’agéncia espaciala vòl far trucar una nau contra l’asteroïde Dimorphos en lo desplaçar de son orbita

| NASA

Tèxte legit

La NASA a lançada sa primièra nau espaciala per fin de desviar un asteroïde. L’aparelh s’enaurèt dimècres de la basa militara de Vandenberg, en Califòrnia. Lo vaissèl se nomena DART, segon la sigla anglesa d’Ensag de Redireccionament Doble d’Asteroïdes, que produtz tanben un jòc de mots amb lo nom anglés dart (sageta), e deu trucar contra l’asteroïde Dimorphos en lo desplaçar de son orbita. La collision se tendrà, se tot va plan, en setembre de 2022, quand DART atenherà Dimorphos a una velocitat de 24 000 km/h.
 
Amb aquesta mission, la NASA vòl esprovar la teoria del bombardament cinetic, çò es atacar una superfícia planetària —en aqueste cas un asteroïde— amb un projectil non explosiu, de sòrta que la fòrça destruseira provenga de l’energia cinetica.
 
https://twitter.com/NASA/status/1463392778398973953
 
https://twitter.com/NASA/status/1461740229627420676
 
 

 
 


abonar los amics de Jornalet

 

 

 
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Ni apuntar lo, ni ferir lo, ni anar a la velocitat per poder lo alcanzar. Res un desbarat, segur que lo que volen es una altra excusa per espiar als russos e xinesos. Los del Pentogon son una cola de folhs, gastan e tudant los diners del poble !

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article