Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaBearnPalés

Pau: una exposicion sus l’istòria de Bearn amb de documents originals en occitan

Lo castèl de Pau prepausa una exposicion, nomenada “L’art de regnar”, sus l’istòria del reialme dels Fois-Labrit, dempuèi lo reialme de Navarra fins a la Renaissença

Tèxte legit

Se pòt vesitar al castèl de Pau una exposicion sus l’istòria del reialme dels Fois-Labrit, dempuèi lo reialme de Navarra fins a la Renaissença. Nomenada “L’art de regnar”, l’exposicion prepausa un viatge per l’istòria del país e s’i pòt veire de documents originals en occitan coma los fòrs de Bearn, los psalmes traduches per Pèir de Garròs (primièr document estampat en bearnés) e fòrça manuscrits. A mai, los vesitaires trobaràn tanben de retraches de sobeirans del país desconeguts pel public.
 
L’exposicion se pòt vesitar fins al 27 de febrièr. L’intrada es gratuita, mas tanben se pòt accedir a la vesita comentada del castèl de Pau jos reservacion. Mai d’informacion sus: chateau-pau.fr/agenda/evenement/lart-de-regner.
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article