Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

En plena pandemia, l’UE despensa mai d’argent que jamai en defensa

De soslinhar que lo recòrd de despensa militara s’atenguèt al moment que la majoritat dels ciutadans nos trobàvem en confinament

| An Peter Carnicelli, Usn

Tèxte legit

Las despensas militaras dins l’Union Europèa atenguèron en 2020 lo recòrd istoric de 198 miliards d’èuros, çò que representava un aument del 5% a respècte de 2019, qu’aviá ja marcat un autre recòrd. De soslinhar que lo recòrd de despensa militara s’atenguèt, justament, en plena pandemia del coronavirus, al moment que la majoritat dels ciutadans de l’UE nos trobàvem en confinament.
 
Las donadas las a publicadas l’Agéncia Europèa de la Defensa (ÈDA) dins son rapòrt annadièr. Aqueste rapòrt situa l’investiment militar a l’1,5% del PIB de l’UE; una autra donada recòrd après sièis annadas consecutivas de creissença militara.
 
Malgrat la crisi del coronavirus, la despensa en defensa dins l’UE a aumentat dins 19  estats, suls 27 que compausan l’Union. D’aquestes, 13 an aumentat lor despensa militara de mai del 5% e 6 o an fach del 10% o quitament mai. Per contra, 7 estats an reduch lor budget militar a respècte de 2019. Lo rapòrt de l’ÈDA, totun, revela pas los detalhs de cada estat.
 
D’autre caire, l’ÈDA remarca que la despensa en recèrca e tecnologia aumentèt en 2020 del 46% per rapòrt a 2019, gràcias als investiments d’Alemanha e de França.



abonar los amics de Jornalet

 
v

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Efectivament i a governants que creden que las armas son per atacar lo virus, los coloms, los gats, e qu' es una guerra qu' eles volon ganhar, somien en far guerras contra fantasmas. La guerra contra la Xina e Russia es al fons de la qüestion. Ara volen emprenhar als russos per crimea, sempres tudant los diners dels pobles.

  • 3
  • 0
Pitaluga
1.

Mas las armas son per se defendre contra la pandemia, non ?

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article