Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo can del clip de La Mal Coiffée es vengut viral

Pigèt a imaginat lo can robòt de Boston Dynamics transformat en barbacoa, un imatge que s'es escapat sus Instagram e qu’es a virar dins lo Mond

Tèxte legit

Lo 29 de novembre passat, La Mal Coiffée presentèt son darrièr vidèoclip, entitolat “Pim pam”, un tube de son darrièr album Roge (Sirventés, 2021). Lo clip, realizat per Piget, evòca lo combat dels indocils pel país e per sa natura es tot plen d’imatges alegorics de la patz, dont lo vèrs de Claudi Alranq “Lo que sap lo país per lo nom de sas flors li sap ofrir la patz”. A mai, la còla d’Amic Bedèl a imaginat que lo can robòt de Boston Dynamics èra transformat en barbacoa, un imatge que dempuèi 2 jorns s’es escapat sus Instagram e qu’es vengut viral.

 

Sul compte “No eloquence” a quitament 20 000 magradas e lo compte Instagram de “cerveaux-non-disponibles” n’a fach un mème qu’abelís a mai de 1600 usatgièrs.
 

 


Roge
 
Roge es un talhièr d’escritura de poesias e de cançons que Laurent Cavalié a escrichas per La Mal Coiffée; evòca lo combat dels païsans de proximitat que se tenon luènh de la granda distribucion per noirir lo mond coma cal, e dels que se vòlon téner luènh dels modèls culturals dominants. Aquel talhièr se va espandir sus qualques annadas, en donant luòc a la creacion de maites concèrts e de l’album publicat per Sirventés en mai passat.

 
La Mal Coiffée. Roge. Sirventés, 2021. 15 èuros.


  

 



 
abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pascau
4.

Que l'èi vist a passar sus facebook, estonat de veder un mot occitan sus ua publicacion deu grop "squattin slavs in tracksuits"

Mercés :-)

  • 6
  • 0
Curiós
3.

Los aigats ? Quals aigats ?

  • 0
  • 10
Pitaluga
2.

Una brava capitada.
De temps en quora, una idèa capabla de venir virala amb un cantaire (o un grop) de tria, mesa en clip, sens oblidar de far paréisser de mots en occitan, pòt ajudar a suscitar la curiositat e a fendasclar un pauc la capa de plomb que nos estofa.
Una dralha de seguir.

  • 15
  • 0
UGNon Auvernha
1.

La patz es polida... La guerra es pas polida... #Potonors #Bisonors

  • 3
  • 14

Escriu un comentari sus aqueste article