Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Enquista dobèrta a Amazon per sièis emplegats mòrts pendent lo tornado

Lo Departament d’Emplec dels Estats Units vòl esclarzir cossí e perqué demorèron dins l’usina après l’alerta

Lo sit d'Amazon après lo tornado
Lo sit d'Amazon après lo tornado | Reuters

Tèxte legit

Lo tornado que traversèt la dimenjada passada cinc estats dels Estats Units a laissat sus son passatge un païsatge de desolacion sus de centenas de quilomètres e unes ochanta mòrts, dont sièis emplegats d’Amazon a Edwardsville (Illinois) que contunhavan de trabalhar en despièch de l’alèrta de tornados. Ara, lo Departament d’Emplec dels Estats Units a dobèrt una enquista per esclarzir cossí e perqué moriguèron aquestas sièis personas, e se se detècta de violacions de las nòrmas de seguretat o de negligéncias qu’ajan mes en perilh las vidas dels emplegats, i aurà de duras multas infligidas a Amazon.
 
La sòrre d’una de las victimas assegura qu’Amazon se preocupa mai de la productivitat que “de las vidas” de sos salariats. La maire d’una autra victima a dich a la television locala qu’aviá avertit son filh per telefòn mas que lo gojat preferiguèt de demorar per ajudar sos collègas.
 
De son caire, Amazon explica que demandèron als emplegats d’anar devèrs un refugi designat per passar lo tornado, mas qu’un pichon grop d’emplegats se refugièron dins un autre endrech que foguèt lo mai afectat. A mai, la societat a anonciat lo don d’un milion d’èuros per la reconstruccion d’Edwardsville.
 
Mentretant, dins Mayfield Consumer Products, una usina de candelas de Mayfield (Kentucky), moriguèron d’autras 8 personas. De salariats an denonciat a l’NBC que la direccion los menacèt d’èsser licenciats se quitavan l’usina. L’entrepresa rebuta aquelas acusacions e ditz que los daissèt pas partir pr’amor de lor seguretat.
 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article