Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Quins son los simptòmas de la varianta omicron?

Lo chepic es son intensa transmissibilitat e lo fach que los simptòmas son identics als d’un raumàs comun

| Gerd Altmann

Tèxte legit

Cada varianta del SARS-CoV-2, lo coronavirus que congrèa la covid-19, a de particularitats que se manifèstan dins los simptòmas. Dins las variantas inicialas de la pandemia se remarcava la pèrda de l'odorat e del gost; las seguiguèron de variantas que s'identificavan pel mal de garganta, mentre que la varianta dèlta se caracterizava pel mal de cap. Ara, la varianta omicron arriba amb de simptòmas mai leugièrs mas amb una capacitat d’infeccion extrèmament nauta.
 
Los simptòmas principals de la varianta omicron son fòrça semblables als de la varianta delta. Los cinc màgers son lo mal de cap, las mucositats, la lassièra (leugièra o grèva), la tos e lo mal de garganta. D’autres simptòmas mendres son la pèrda del talent e la confusion mentala. Aqueles simptòmas arriban pas necessàriament a l’encòp.
 
Per ara, los simptòmas de l’omicron son mai leugièrs que los de las variantas anterioras. Lo chepic es son intensa transmissibilitat e lo fach que los simptòmas son identics als d’un raumàs comun, mai que mai a l’epòca que los raumasses son mai frequents.
 
Ça que la, los scientifics asseguran que ne sabèm pas encara pro sus aquela varianta, e se crenh que la rapida creissença de las infeccions faga tornar montar lo nombre d’espitalizacions e de decèsses.
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Benvolguts amics: Molt probablement lo virus del corona ven de la putrefaccion. D'aquí sortiguet aquest virus que en circumstancias favorablas per la seva creacion e reproduccion e propagacion, a fait aquestes estralhs .Mas lo focus es lo mateis, probablement la putrefaccion. La vacuna qu' es un virus mort qu'injecten es la milhor manera de prevenir e perquè lo cos crei sas defensas. Sabent que la putrefacció es la causa, segurament provocat per menjar aliments com podria ser cucs, ratas, reptils,...que al ser menjats passa a las personas. Aital doncas, non mangetz carn podria, peix podrit, fruita ni verduras podridas e evitatz de menjar carn e peix perqué a la mitat del recorregut pels 14 metres de budels, es podreiss.

  • 1
  • 3
pierre lachaud
1.

Setz plan fadas de creire a totas aquelas istòrias de variants. Quò es pas perqu'un film de sciença ficcion a popularisat la nocion de variants que chau los creire. Quò es pas per qu'an dich que tots los scientifcics son d'accòrd emben lo governament que chau los creire. I a mas de visitar lo site doctothon sur internet per se rendre compte qu'i a au mens 300medecins qu'an tesmonhats sur la dangeriositat daus vaccins. Perqué i a daus medecins que son estats virats o blamats o sanccionats per pas aver segut las directivas dau ministeri e qu'avian tant de diplòmas?
Mesfiatz-vos de pas laissar instaurat de las discriminacions entre vaccinats e non vaccinats e de prener de las mesuras que condamnerian los vaccinats a esser considerats coma los juifs sous Petain. Apres tot i a un movament bretonisan que disset "plutôt Hitler que lo front populari.

  • 7
  • 26

Escriu un comentari sus aqueste article