Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Recòrd de contaminacions de covid-19 per Nadal

La varianta omicron es arribada amb de simptòmas mai leugièrs mas amb una capacitat d’infeccion extrèmament nauta

| Mario Hagen

Tèxte legit

Las infeccions de la varianta omicron en Euròpa an marcat lo temps de Calendas. Lo nombre de contaminacions es vengut recòrd. L’estat francés a despassat pel primièr còp lo lindal de las 100 000 infeccions dins un jorn, e lo jorn de Nadal las autoritats sanitàrias raportèron 104 611 novèls cases de covid-19. En seguida, lo govèrn francés anoncièt ièr de ser mai de restriccions sanitàrias del temps que s'administra las tresenas dòsis dels vaccins.
 
Dins l’estat italian, la varianta omicron tanben avança fòrça lèu. Tornarmai lo jorn de Nadal, s’i enregistrèt 54 762 infeccions e se raportèt 144 decèsses. Se comparam amb las donadas de l’an passat, tanben pel jorn de Nadal, lo nombre d’infeccions a mai que doblat car n’i aguèt 19 037, mas d’un biais mens mortifèr: durant lo Nadal de 2020 se comptèt 459 decèsses. Tanben alavetz i aviá mai de 23 000 personas dins los espitals mentre qu’ongan n’i a mens de 9000.
 
En Aran, se lo jorn de Nadal assabentèron de novèlas infeccions de covid, durant lo Nadal d’arunan se n’èra comptat sonque un. A l’ora d’ara i a solament una persona espitalizada per covid a l’Espital de la Val d’Aran.


abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

fancesc palma
3.

S'an de gaitar los morts e aquestes urosament son paucs. L'Organizacion Mundiala de la Salut a dit que tot lo mond auria de posar se una vacuna qu' es lo melhor remei lo mai eficaç, mas que la vacuna de reforç no es necessaria. I a països que non poden comprar la primera vacuna e aqueste es lo gran problema que denuncia l' OMS.

  • 2
  • 5
R. Nadal
2.

Lo tennis qu'èra pas sufisent, ara vòli lo recòrd del mond de contaminacion de covid-19.

  • 4
  • 16
pierre lachaud
1.

Z'avetz jamai coneigut lo fascisme?
E ben, lo voletz, l'auretz.
D'escotar totjorn lo mossur, la sciença tot en dire que la corupcion es pertot.
De mai las messonjas son grandas, de mai l'òm las defend.
Visar lo tesmonatge de 300 medecins sur lo site "doctothon" avant de parlar.

  • 6
  • 16

Escriu un comentari sus aqueste article