Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Hong Kong: barrament del jornal Stand News après una operacion policièra

Coma auriá publicat de material “sediciós”, 200 agents intrèron dins la redaccion en arrestant 7 personas e en confiscant d’ordenadors

Tèxte legit

Lo jornal Stand News d’Hong Kong anoncièt dimècres passat son barrament après una operacion policièra que detenguèt sèt emplegats e confisquèt d’ordenadors e de material jornalistic. La còla del jornal assabentèt del barrament sus Facebook en soslinhant que lo mèdia es “totjorn estat engatjat per la proteccion de la democracia, los dreches umans e la libertat”, e en mercejant los legeires per lor supòrt.
 
Dimècres devèrs 8h del matin, segon l’ora locala, 200 agents èran intrats dins lo sit del Stand News per arrestar sièis personas qu'aurián publicat de material “sediciós”, çò rapòrta Free Press. Segon lo cap de la polícia hongkonguesa Steve Li, “i a de pròvas indiscutiblas que demòstran qu’aquel mèdia en linha e d’autres fronts internacionals an conspirat per incitar a l’òdi contra lo govèrn e an mes en perilh la seguretat nacionala a travèrs de sa plataforma”.
 
Dos dels detenguts son inculpats per sedicion: lo cap-redactor e son predecessor.
 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article