Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Nòva Zelanda: una presentaira met en valor lo tatoatge tradicional al jornal televisat

L’acceptacion dels tatoatges tradicionals maòris dins fòrça emplecs a generat fòrça debats

Tèxte legit

Una presentaira del jornal televisat ven de far istòria en Nòva Zelanda. La jornalista Oriini Kaipara metèt en valor son tatoatge tradicional maòri al menton dins l’edicion mai importanta de l’informatiu televisat de la cadena Three. “Ai dobèrt de nòvas draias per nosautres maòris, mas tanben per las gents non blancas, qu’ajan un tatoatge o non”, çò explica la jornalista.
 
A mai, fòrça espectators de la cadena son contents de veire que pronóncia corrèctament de mots e de toponims en la lenga originària del país. Ela assegura que pels espectators maòris, ausir quicòm en lor lenga “refortís vertadièrament lor coratge”.
 
L’acceptacion dels tatoatges tradicionals maòris dins fòrça emplecs a generat fòrça debats. Per exemple, calguèt esperar l’an 2019 per que l’aerolinha Air New Zeland permetèsse que sos emplegats portèsson de tatoatges.
 
 
 
abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Aquesta presentadora sen fot dels espectador e lo treu la lenga. Pauca vergonha !

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article