Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasCarcassés

Las febrejadas de Sirventés

Del 25 de febrièr al 1r de març, l’Ostal Sirventés (79, la Trivala a Carcassona) reçaup son rendètz-vos d’ivèrn: las Febrejadas.
 
Lo diluns 25, a 18h30, se farà l’estrena de la mòstra de pinturas d’Aubin: “Temps perdut?”. Sas òbras (tecnicas mixtas, tan de noses, tinta de China, pegatges..) s’inspiran de las òbras del Marcel Proust dins un deschifratge dels signes que percorrisson son òbra: signes d’amor, de mondanitat, d’impressions e de qualitats sensiblas, referéncias artisticas... que pòdon balhar liure cors a las interpretacions de cadun e de caduna. La mòstra serà presentada fins al 1r de març (cada vèspre, 16h-19h).
 
Dimècres 27, a 18h30, plaça a l’istòria amb una conferéncia de l’Andrieu Bonnéry: “Arrianisme e adopcianisme (V-VIII sègles): primièras eretgias en país d’Aude” per seguir las dralhas que menarián a un caminament entre las religions dels Visigòts e lo catarisme en Lengadòc.
 
Divendres 1r de març, las Febrejadas se mudaràn al barri vesin de la Barbacana (Ostal de quartièr, 18h) per una conferéncia contada de l’Alan Roch: Tiriliriliri, los aucèls dins l’imaginari occitan.
 
La dintrada es liura per cadun dels rendètz-vos meses sus pè per l’Institut d’Estudis Occitans-Aude e lo Cercle Occitan del País de Carcassona, amb lo sosten del Conselh general d’Aude e en partenariat amb los Companhs de Paratge per la conferéncia del dimècres.
 
Entresenhas: +33 (0)4 68 25 19 78; ieo11(a)ieo-oc.org
 
 
 
 
Cercle Occitan del País de Carcassona

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article