Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Macron vòl “emmerdar” los non-vaccinats

Lo president de França considèra que los “irresponsables” son pas pus ciutadans

Tèxte legit

Lo president de França, Emmanuel Macron, vòl “emmerdar los non vaccinats”, çò a dich dins una entrevista a Le Parisien, a un moment que cèrca de desvolopar lo passador sanitari per que solament las personas vaccinadas accediscan als luòcs publics, çò que los deputats an per ara rebutat.
 
“Los non-vaccinats, ai grand talent de los emmerdar. E doncas, anam contunhar d’o far, fins a la fin. Es aquò l’estrategia”, çò a dich lo cap de l’estat, qu’es anat mai luènh en afortissent que los “irresponsables” son pas pus ciutadans, coma se lo refús d’èsser vaccinat meritèsse una privacion de dreches civics.
 
Dins los estats francés, italian e espanhòl es obligatòri de presentar un certificat de vaccinacion completa o un provament negatiu de covid-19 de mens de 72h per intrar dins los cafès o restaurants e tanben pels viatges longs en tren, autobús o avion. Mas ara, malgrat las nombrosas protèstas ciutadanas, lo govèrn francés vòl anar mai enlà e establir que se resèrve lo passador a las personas vaccinadas.
 

Son idèa que lo passador sanitari siá solament accesible als vaccinats es estada paralisada pels deputats franceses
 
Per ara, l’Assemblada Nacionala francesa a paralisat l’aprobacion d’aquela mesura. Dins un debat musclat de mai d’uèch oras, los deputats an votat la suspension de la sesilha que la caldrà tornar prene mai tard.
 

Mesa a jorn: Fin finala, a 5h del matin, los deputats franceses an aprovat lo passador vaccinal, amb 214 vòtes favorables (quasi totes los macronistas e de deputats PS e LR), 93 contra (mai que mai los comunistas, l'RN e La França Insomesa) e 27 abstencions.



abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Vincent Brageirac
10.

#8 "Fachas d'extrema dreta".

Un pauc coma los comunistas d'esquèrra o l'aiga molhada ?

  • 1
  • 0
Daniel Codina Padrós Salt
9.

Al tercer suplement de la Gran Enciclopèdia Catalana, del 1993, ja s'hi defineix el coronavirus com a "Grup de virus ARN ."

  • 0
  • 0
francesc palma
8.

A Palma lo dia 31 de desembre celebracion del la conquesta catalana i aguet una manifestacin per celebrar la festa, e tanben fent un altre recorregut los antivacunas feren una manifestacion e tanben aprofitaren per anaven en contra de l'ensenhament del català. Los que en Palma van en contra del català son inequivocament fachas d'extrema dreta.
E los qu'estan acostumats a pronunciar la -o finala e volen melhorar lo prestigi de sa lenga e se far comprendre melhor, es força facil d'o far, unicament al pronunciar an dobrir un pauc mai los labras o morres, e pronunciaran la -oe neutra de la lenga classica de gran prestigi mundial. Cal o provar perquè amb un mínim d'atencion s'acosegueissen força de bèlas causas beneficiosas.

  • 2
  • 6
Bernardo RODES
7.

#6 Sès encara plan brave l'amic. Ieu pensi que caldriá exterminar fisicament los 5 o 6 millions de non vaccinats de França.
En esperant, te conselhi d'anar far ta seisena dòsi e de portar doas masqueta FFP2 sul nas, sense doblidar de beure un litre de gèl idroalcolic cada jorn. Lèu, serem entre nosautres macronistas perqué los autres seran mòrts del COVID o tuats dins nòstres camps de reeducacion. De tot biais, son pas mai de ciutadans e gaireben pas d'umans. Son de bèstias !

Amistats

  • 4
  • 7
francesc palma
6.

Macron m'a agradat molt que vulgas enmerdar e fotre als fachistas negacionistas e caldrà los poses en un manicomi ben tancats e barrats amb una camisa de força. Abans que m'eres antipatic, doncas ara amb aissò non pas, mas deman ? Te voli dire tanben qu'ara se un jorn per las eleccions vas a Occitania e vols far contenta a la gent, parla en Occitan amb la fonetica fina de la lenga culta, obrint un pauc mai los labras per non pronunciar la -O finala qu' es funèbre e trista, tu saps pronunciar la -OE neuta que dóna a la frase una joia e un dinamisme força polit.

  • 7
  • 15

Escriu un comentari sus aqueste article