Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GuianaBordalésMedoc

Lo Telhan de Medoc: los musicians occitans desmembrats del sègle XVIII

Dissabte que ven, Gric de Prat prepausa de racontes, cants e extraches d’òbras sortits d’aqueles musicians-poètas classics en lenga nòstra

Tèxte legit

La companhiá bordalesa Gric de Prat prepausa un espectacle que met a l’onor los “musicians desbrembats deus País d’Òc”. L’eveniment se tendrà dissabte que ven, 22 de genièr a 16h dins l’auditòri de la mediatèca del Telhan de Medoc.
 
“Musicians desbrembats deus País d’Òc” es un parladís-concèrt en duo: racontes, cants e extraches d’òbras sortits d’aqueles musicians-poètas classics occitans de la fin del sègle XVIII.
 
Enebida de la vida administrativa dempuèi lo sègle XVI dins l’estat francés, la lenga occitana conquista pauc a cha pauc la cultura, luènh de la cort e de París. La creacion artistica ven fòrça rica a la fin del sègle XVIII. Musicians e poètas se viran devèrs la cultura populara e se n’inspiran dins d’òbras originalas que de còps son quitament imitadas pertot en Euròpa entièra. Mas París monopolizarà tota creacion culturala, en daissant tombar dins la desmembrança totes aqueles musicians.
 
Eric e Natalia Roulet recupèran las òbras de qualques unes d’aqueles artistas del país dins un espectacle aumentat d’un visual, dobèrt a totes.
 
 
Musicians desbrembats deus País d’Òc
Dissabte 22 de genièr a 16h
Auditòri de la Mediatèca
33320 Lo Talhan de Medoc
Intrada 5 èuros
Cal reservar al +33(0)6 23 46 62 90 o sus gricdaumedoc@gmail...

 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

frencesc palma
2.

Cresi que dire que los occitan feren tot lo que pogueren mas Paris los neguet tot, es amb un 99% veritat, mas parli mai que mai per ara, que la lenga a conseguit una forma ortografica molt correcta (desgraciadament lo felibre non o conseguí e continua amb una grafia fonetica dialectala del temps de la decadencia), mas la fonetica a molts de locs continua essent coma la del temps de la decadencia de la lenga d'Oc, fosca coma las missas cantadas de funeral. E se podria far mai.

  • 0
  • 0
Franc Bardòu
1.

París monopoliza tota creacion culturala, en daissant tombar dins la desmembrança tot çò que non es el. Es plan simple, non ?

  • 9
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article